Tuzson Bence: Egy hónap alatt több mint 3000 alkalommal próbáltak áttörni a magyar határon

A röszkei határnál történt incidenst követően a kormány megduplázza a déli határt védő katonák számát. A Magyarország élőben című műsorunk vendége Tuzson Bence a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára volt.

Forrás: HÍR TV2020. 01. 31. 14:44
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meddig indokolt fenntartani ezt a megerősített határvédelmet? – kezdte a beszélgetést Földi-Kovács Andrea.

Ameddig szükséges. Most látunk egy tendenciát, a déli határaink mentén az útvonal kezd megváltozni, illetve visszatérni abba a kerékvágásba, ami néhány évvel ezelőtt volt. Amikor nem arról volt szó, hogy Magyarország határai mellett elsétálnak és Szlovénián keresztül próbálnak bejutni az Európai Unióba, hanem az a 100 ezer ember egy másik irányt választ és a magyar határ felé fordul. Egy hónap alatt több mint 3000 alkalommal próbáltak betörni a magyar határszakaszon. A röszkei esett mutatott rá, hogy itt az agresszivitás is megnyilvánul, csoportosan igyekeznek bejutni az országba – mondta az államtitkár.

Egy év börtönre ítélték a röszkei átkelőnél elfogott migránsokat.

Ennek következménye lett, hogy erősíteni kell azon határszakaszokat, ahol a legnagyobb az esélye a behatolásnak – tette hozzá.

Milyen költségekkel jár ez a határvédelem? Nagyságrendileg tudunk mondani egy összeget? –tette fel a kérdést a műsorvezető.

Nehéz az időt megjósolni, hogy meddig kell fenntartani ezért nehéz számot is mondani. Nagyon sok pénzről, milliárdokról beszélünk – válaszolt a kérdésre Tuzson Bence.

A beszélgetés második részében a börtönbizniszről és a Gyöngyöspatán történtekről is szó esett.

A teljes beszélgetést IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.