Új applikáción nézhetjük meg a fertőzöttek számát 220 országban

A Google ezentúl minden egyes ország esetében feltünteti, hogy ott emelkedett-e a koronavírus-fertőzöttek száma, és ha igen, milyen arányban.

Munkatársunktól
2020. 09. 24. 10:00
A man holds a smartphone, with the Google Maps app open, in Sarajevo
Nem árthat, ha nem mindig bízunk a sofőr navigálásában Fotó: REUTERS/Dado Ruvic
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Google a világ 220 országában, így Magyarországon is elérhetővé teszi azt az új funkciót, amely megmutatja, hétnapos átlagban milyen arányban emelkedett egy országban a koronavírus-fertőzöttek száma – írta meg a Hvg.hu

A Google az év eleje óta több olyan frissítést is készített már a szolgáltatásaihoz, amivel a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetre igyekeztek reagálni. Változtattak például a térképükhöz tartozó navigáció algoritmusán, hogy pontosabban mutassa, mikor milyen erős forgalomra számíthatunk, de feltüntették azt is, hogy az egyes helyek vállalnak-e házhoz szállítást, vagy lehet-e tőlük elvitelre kérni az ételt.

Most egy újabb, igen hasznos újdonság érkezik a Google Térkép mobilos változatába, amit még ezen a héten elérhetővé tesznek a világ 220 országában, így a magyar felhasználók számára is.

A Google ezentúl minden egyes ország esetében feltünteti, hogy ott emelkedett-e a koronavírus-fertőzöttek száma, és ha igen, milyen arányban.

Ez főleg azoknak lehet hasznos, akiknek muszáj utazniuk – például a kamionosoknak vagy azoknak, akik két ország között ingáznak a munkájuk miatt. A funkciót megjelenítő algoritmus hétnapos átlagban veszi majd a Covid-eseteket, és azt nézi meg, százezer emberre levetítve növekedett vagy esetleg csökkent-e az esetszám. A szoftver az amerikai Johns Hopkins Egyetem és az Egészségügyi Világszervezet adatait használja.

Az újdonság az androidos eszközökre, valamint az iPhone-okra és iPadekre elérhető Google Térképbe is bekerül még a héten, így érdemes időnként ellenőrizni, megjött-e már a frissítés.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.