Új doktori iskolát indítanak a gazdasági egyetemen

A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) vállalkozás- és gazdálkodástudományi doktori iskolát indít Losoncz Miklós kutatóprofesszor vezetésével szeptembertől.

2019. 02. 27. 6:41
null
A közétkeztetés fogásait a gyakorlatban sajátítják majd el Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) vállalkozás- és gazdálkodástudományi doktori iskolát indít Losoncz Miklós kutatóprofesszor vezetésével szeptembertől. Elsősorban a kis- és középvállalkozások üzleti és menedzsment tématerületei kerülnek a képzési és kutatási középpontba. Az iskolában társadalomtudományok, gazdálkodás- és szervezéstudományok, ezen belül a vállalkozások kutatásának területén képeznek szakembereket ősztől. Elsősorban gazdasági jellegű mesterszakokra épülő képzések lesznek, de az iskola nyitott más mesterszakos végzettséggel rendelkező jelentkezők előtt is, akik a vállalkozás- és gazdálkodástudományokkal kívánják bővíteni tudásukat.

Heidrich Balázs, a BGE rektora ezzel kapcsolatban kiemelte: az egyetem képzési kínálatának fejlesztése és az alkalmazott tudományok egyeteme rang 2016-os elnyerése mellett a vállalkozás- és gazdálkodástudományi doktori iskola indítása is kézzelfogható bizonyítéka, hogy az intézmény sikeresen bővítette oktatási és kutatási portfólió-­ját, amellett, hogy fokozatosan emelni tudta a képzések minőségét.

A közétkeztetés fogásait a gyakorlatban sajátítják majd el
Fotó: Kurucz Árpád

A doktori képzések fejlesztése mellett az egyetem nagy hangsúlyt helyez arra is, hogy minél alaposabb és valóságosabb gyakorlati tapasztalatokra tegyenek szert a hallgatók. Éppen ezért a BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara együttműködési megállapodást kötött a Hungast-csoporttal. Ennek lényege, hogy az egyetem hallgatói a Hungastnál szerezhetnek gyakorlati tapasztalatokat a közétkeztetés gasztronómiai és üzleti oldaláról egyaránt.

A Hungast-csoport a keretmegállapodással aktív szerepet vállal a BGE alap- és mesterképzésének gyakorlati oktatásában meghívott szakértői előadások formájában, a cég szakemberei konzulensként segítik a hallgatókat szakdolgozataik elkészítésében, illetve a cég folyamatosan biztosít lehetőséget a hallgatók számára a munkahelyi környezet megismerésére. A megállapodásnak köszönhetően az egyetem és a vállalat közös gyakornoki programokat indíthat, szakmai támogatást nyújthatnak a végzős, pályakezdő hallgatóknak, illetve piaci igényekhez igazított alkalmazott kutatások is készülnek majd.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.