Új feladatairól is nyilatkozott az NKE rektora

Magyar Nemzet
2019. 02. 25. 7:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

További fejlesztéseken, köztük a kutatási tevékenység megújításán dolgozik a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektori tisztségét tavaly szep­tembertől betöltő Koltay András.

A rektor az MTI-nek tegnap adott interjújában elmondta: a Tisza István-program elindításával – amely a minőséget és a nemzetközi versenyképességet helyezi a középpontba – az egyetem a fejlődésének új szakaszába lépett. Folytatódik a Ludovika-campus fejlesztése is további építkezésekkel, és azzal a céllal, hogy az NKE ne csak egyetemi képzőhely legyen, hanem kulturális centrummá is válhasson. Koltay András kifejtette: jelentősen bővül az egyetem kutatási tevékenysége.

Február­tól megkezdte működését az Eötvös József Kutatóközpont, amely jelenleg hat, az év második felétől kilenc kutatóintézettel működik majd.

A rektor kitért arra is: az egyetemet gyakran kormányközeli egyetemként említik. Ezzel kapcsolatban kiemelte: az NKE speciális feladatokat lát el az államszervezet kiszolgálásában, például a rendőrtisztképzéssel, a honvédtisztképzéssel vagy a közigazgatásban dolgozók képzésével.

– Az állam működése szempontjából ezek kiemelke­dően fontos területek, az államszervezet hatékony működése pedig minden állampolgár érdeke és a mindenkori kormány felelőssége – mondta Koltay András.

Hozzátette: ebben az értelemben az NKE nem is lehet más, mint megkülönböztetett fontosságú intézmény, hangsúlyozva, hogy az államot, annak polgárait szolgálják, és nem a politikát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.