Új járművekre pályázó vízimentők

A két, teljesen egyforma, hétméteres, speciális vízi jármű megvételéhez nincs elegendő pénze a Vízimentők Balatoni Szakszolgálatának, így most a „közösség erejében bízva” gyűjtést indít.

2019. 07. 18. 12:08
null
A VMSZ reméli, hogy sikeres lesz az akciójuk, és összegyűlik a tizenhatmillió forint Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Red Bull Air Race utolsó, Zamárdiban tartott futamának pilótái már elhagyták Magyarországot, és a szétszerelt gépeket is hazaszállították, a dél-hollandiai Aqua Events cég műrepülő-vb-n szolgálatot teljesítő két mentőhajója azonban még a Balaton egyik kikötőjében horgonyoz. Ezeket vásárolná meg a Vízimentők Balatoni Szakszolgálata és Önkéntes Tűzoltó Egyesület (VMSZ) – közölte a Facebookon a szervezet, remélve, hogy sikeres lesz a gyűjtőakciójuk, és az előre nem látható ajánlatra összegyűlik az Aqua Events által meghatározott 16 millió forint.

A két, teljesen egyforma, hétméteres, speciális vízi jármű megvételéhez nincs elegendő pénze a szakszolgálatnak, így most a „közösség erejében bízva” gyűjtést indít – olvasható közleményükben. – Nem vagyunk híján mentőhajónak, mint azt az önök lapja is megírta már, ez idő szerint nyolc hajóval, ebből két sürgősségi mentőautó-felszereltségű vízi járművel végezzük munkánkat a Balatonon, és több, tőlünk távol eső strandon, szabadvízi fürdőzőhelyen is jelen vagyunk, de kétségtelen, hasznos lenne a mentőflotta számára a két Red Bull-os hajó – mondta el a Magyar Nemzet érdeklődésére Bagyó Sándor.

A VMSZ elnöke úgy látja, biztató visszhangja van a Facebookon közzétett felhívásuknak, szerda délig már kétmillió forint került a szervezet számlájára. A Vízimentők Magyországi (korábban balatoni) Szakszolgálata és Önkéntes Tűzoltó Egyesület 1999 őszén alakult meg, és azóta több mint háromezer embert mentettek ki a Balatonból.

A VMSZ reméli, hogy sikeres lesz az akciójuk, és összegyűlik a tizenhatmillió forint
Fotó: Havran Zoltán

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.