Újabb bizonyíték arra, hogy a baloldal vakcinaellenes kampányt folytat

Hollik István szerint, ha rajtuk múlna, fényévekre tartanánk a 65 év felettiek teljes átoltottságáról, és a 2,5 millió beoltottat sem értük volna el.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 04. 10. 10:46
HOLLIK Istvn
Budapest, 2019. október 10. Hollik István kormányszóvivõ a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. október 10-én. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baloldal vakcinaellenes kampányt folytat, ezt bizonyítja egy, a parlamenthez benyújtott keleti vakcinák alkalmazását ellehetetlenítő határozati javaslat is, amelyet valamennyi baloldali párt aláírt – közölte a Fidesz kommunikációs igazgatója. Hollik István tájékoztatása szerint a javaslatot aláírók között szerepelt Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, Jakab Péter, a Jobbik elnöke, Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke, Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője és Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke is.

Hangsúlyozta,

az oltásellenes baloldali határozat újabb bizonyíték arra, hogy ha a baloldalon múlna, sokkal rosszabb lenne a helyzet, mint jelenleg, hozzátéve, hogy fényévekre tartanánk a 65 év felettiek teljes átoltottságáról, és nemhogy a hárommillió beoltottat nem közelítenénk, de még a másfél milliót sem értük volna el.

Miképpen a Magyar Nemzet is beszámolt róla, január 25-én nyújtották be azt a javaslatot a baloldali pártok, amelyben egy parlamenti bizottság segítségével akarták megakadályozni, hogy Magyarországon keleti oltóanyagokkal lehessen oltani. A javaslatban kifejezetten a kínai vakcináról van szó, de az indoklás szövegéből és az általuk felállítani szándékozott bizottság feladatainak listájából kiderül, hogy csak olyan oltóanyagot akartak elfogadni, amelyet Brüsszel engedélyez. A javaslatot ötven baloldali képviselő írta alá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.