Újabb családi kedvezményekről számolt be Novák Katalin

Július 1-jétől ingyenessé válik a nyelvvizsga, a KRESZ-tanfolyam és -vizsga díja – írta az államtitkár.

Forrás: Facebook2020. 06. 21. 13:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Július elsején egyéves lesz a családvédelmi akcióterv. Az évfordulóig minden héten megosztok Önökkel egy-egy kisfilmet a bevezetett lépéseinkről. A soron következő videó egy intézkedés bővítéséről, továbbgondolásáról szól. Július 1-jétől ingyenessé válik a nyelvvizsga, a KRESZ-tanfolyam és -vizsga díja azoknak, akik cseden, gyeden vagy gyesen vannak otthon egy kisgyermekkel. A részleteket tőlem és Molnár Dánieltől, a Doktoranduszok Országos Szövetségének elnökétől hallhatják – írja Novák Katalin államtitkár a közösségi oldalán.

A videóban hangsúlyozza, hogy a kedvezményt nemcsak az édesanyák, de az édesapák vagy akár a nagyszülők is igénybe vehetik. Hozzáteszi, hogy mind a nyelvvizsga, mind a KRESZ-tanfolyam és -vizsga esetében visszatérítik annak díját.

„Azt gondoljuk, hogy a kormányzat családtámogató intézkedései és rendszerei nagymértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy a doktoranduszok is merjenek házasodni és merjenek gyermeket vállalni” – mondja a videóban Molnár Dániel, a Doktoranduszok Országos Szövetségének elnöke.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.