Újabb épületet foglaltak el önkényesen az SZFE hallgatói

Az egy hónappal ezelőtt elfoglalt Vas utcai épület után az SZFE renitens hallgatói tegnap éjszaka blokád alá vettek egy újabb épületet is.

Forrás: MW2020. 10. 01. 10:44
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem egy hónappal ezelőtt elfoglalt Vas utcai épülete után az SZFE renitens hallgatói tegnap éjszaka „blokád alá vették” (értsd: önkényesen elfoglalták) az SZFE Film- és Médiaintézetének Szentkirályi utcai épületét is – közölte ma reggeli cikkében a 888.hu.

„Őrséget” állítottak, a kapun csak „az egyetem polgárai” léphetnek be. (Vámot még nem szednek...)

Emellett ma kezdődik az egyetemi dolgozók sztrájkja is, ami reggel 8 és délután fél 5 között lesz, október közepéig mindennap. Azt, hogy az önkényesen elfoglalt épület(ek)ben egyébként kik és mit dolgoznak, illetve azt, hogy ki gyakorolja a munkáltatói jogaikat, ha a vezetés az épületbe sem léphet be, nem közölték.

Nem hagyták, hogy az új kancellár bejusson az SZFE épületébe

Folytatják a forradalmárosdit az SZFE épületét megszállva tartó diákok. A Színház- és Filmművészetért Alapítvány közleménye szerint az SZFE hallgatói közül tucatnyian próbálták ugyanis megakadályozni, hogy az új kancellár, Szarka Gábor az egyetem épületébe lépjen. Az ügy előzménye, hogy a Vidnyánszky Attila vezette kuratórium kezdeményezésére távozik Vonderviszt Lajos, a Színház- és Filmművészeti Egyetem kancellárja, helyére pedig Szarka Gábor ezredes, a honvédelmi miniszter volt kabinetfőnöke érkezik.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.