Újabb földrengés rázta meg Horvátországot

Az 5,3-es magnitúdójú utórengést Magyarországon is érzékelni lehetett. Egyelőre nem érkezett bejelentés újabb károkról.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 01. 06. 19:01
null
Petrinja, 2020. december 29. Megrongálódott épület Petrinjában 2020. december 29-én, miután 6,3 erõsségû földrengés volt Közép-Horvátországban. Egy gyermek életét vesztette, feltehetõleg többen megsérültek. MTI/EPA/Antonio Bat Fotó: Antonio Bat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A múlt hét eleji földrengések után újabb utórengés rázta meg Horvátországot szerdán, amelyet Magyarországon is érzékelni lehetett – erősítette meg Győri Erzsébet, az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Geodéziai és Geofizikai Intézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumának munkatársa.

A szakember ismertette:

az 5,3-es magnitúdójú utórengés helyi idő szerint 18.01 perckor keletkezett, 10 kilométeres mélységben, ismét Petrinja község közelében, a magyar határtól megközelítőleg 100 kilométerre.

A magyar obszervatóriumhoz Nagykanizsáról, Komlóról és Budapestről érkeztek bejelentések a földmozgás érzékeléséről – tette hozzá.

A december végi földrengés hét halálos áldozatot követelt
MTI/EPA/Antonio Bat

Az MTI Zala megyei tudósítója arról számolt be, hogy nagykanizsai otthonukban kilengett a karácsonyfa, az ülőgarnitúra pedig megremegett alatta.

Egyelőre nem érkezett bejelentés újabb károkról.

Miképpen a Magyar Nemzet is beszámolt róla, múlt hétfőn és kedden két erősebb – 5,2-es, illetve 6,3-es erősségű – földrengés rázta meg Közép-Horvátországot; a katasztrófának hét halálos áldozata és 28 sérültje van, és folyamatosak az utórengések. A károk nagyságáról egyelőre csak becslések állnak rendelkezésre. A horvát kormány hétfőn természeti katasztrófa sújtotta területté nyilvánította Sziszek-Monoszló (Sisak-Moslovacka) megyét, valamint Zágráb és Károlyváros (Karlovac) megye egyes részeit.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.