Újabb hazai adatok bizonyítják az oltás hatékonyságát

Adatokkal bizonyítható, hogy közel nullára csökkent az újabb koronavírusos megbetegedések esetszáma a bentlakásos szociális intézményekben, a lakók és a dolgozók beoltása óta. Fülöp Attila államtitkár a Facebook-bejegyzésében az intézmények átoltottsági adataival szemléltette a védőoltás hatékonyságát.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 03. 12. 13:39
null
Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár 2020 novemberében a Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézményébe is ellátogatott Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A szociális intézmények átoltottsági mutatói alapján elmondható, hogy minél nagyobb az átoltottság, annál erősebb a fertőzés elleni védelem. Ezért is fontos, hogy a szociális alapellátásban dolgozók is minél többen regisztráljanak a Vakcinainfo.gov.hu oldalon” – olvasható Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár Facebook-bejegyzésében.

A bentlakásos szociális intézményekben közel nullára csökkent az új megbetegedések száma a lakók és a dolgozók beoltása óta
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Az államtitkár emlékeztetett, hogy a kormány döntése értelmében a szociális intézmények dolgozói és lakói az elsők között, közvetlenül a járvány elleni védekezés frontvonalában dolgozó egészségügyi alkalmazottak után kapták meg az oltást. Ennek következtében a szociális intézmények átoltottsági adatai komoly eredményeket mutatnak az új fertőzések megelőzésében. Fülöp Attila rámutatott, hogy a mai napig 166 608 oltást adtak be a szociális intézmények lakóinak és dolgozóinak, melynek hatását a következő esetekkel szemléltette:

„Nem történt megbetegedés a Baranya Megyei Dél-Zselic Egyesített Szociális Intézményben, amióta az intézmény 515 ellátottjának 92 százalékát átoltották.

Egyetlen Covid-megbetegedést észleltek a Győr-Moson-Sopron Megyei Gondoskodás Szociális Központban, ahol 315 ellátottra vetítve elérte a kilencven százalékot az átoltottság aránya.

Nem történt megbetegedés a Vas Megyei Szakosított Otthonban az oltás óta, ahol a négyszáz ellátott 98 százalékát sikerült beoltani.

Összesen hat újabb megbetegedést regisztráltak 1091 ellátottra a Veszprém Megye Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézményében, ahol az átoltottság mértéke 88,2 százalékos” – olvasható az államtitkár bejegyzésében.

Fülöp Attila hangsúlyozta, hogy a szociális terület fontos része az alapellátás is, amelyben az ellátottaknak nem egy bentlakásos intézményben, hanem vagy saját otthonában, vagy egy kizárólag napközben nyitva tartó intézményben nyújtanak segítséget például a bevásárlásban, vagy a szükséges gyógyszerek kiváltásában. Az államtitkár leszögezte, hogy az alapellátásban dolgozók munkája ugyanolyan értékes és fontos, mint mindazoké, akik más közszolgáltatásokat tartanak életben. Ezért fontos, hogy a szociális alapellátásban dolgozók regisztráljanak a Vakcinainfo.gov.hu oldalon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.