Újabb jobbikos kilépő, kritika a Mi Hazánktól

Nem tart idén tisztújító kongresszust a Mi Hazánk Mozgalom, a párt jövő év március 15. előtt tervezi a választmány összehívását – közölte Toroczkai László, a párt elnöke.

2019. 10. 18. 16:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem tart idén tisztújító kongresszust a Mi Hazánk Mozgalom, a párt jövő év március 15. előtt tervezi a választmány összehívását – közölte Toroczkai László, a párt elnöke. Mint fogalmazott, a kongresszus előtti hónapokban tagtoborzó országjárásba kezd a pártépítés érdekében, azzal a céllal, hogy a tagsággal közösen fogalmazzák meg a Mi Hazánk programját. Közölte, nem lakossági fórumokat fog tartani, hanem a helyi tagszervezetekkel fog találkozni, hogy felmérjék a hatékony terjeszkedést. Hozzátette: azokban a megyékben, ahol nem sikerült a listaállítás vagy gyengén szerepelt a párt, levonják a megfelelő konzekvenciákat, és ennek nyomán személycserékre is sor kerülhet.

Az önkormányzati választások eredményéről Toroczkai László, a párt elnöke úgy vélekedett, a Mi Hazánk Mozgalom listáinak 5-6 százalékos eredménye megmutatta, hogy van létjogosultsága a párt által képviselt harmadik útnak.

Mint fogalmazott, az is pártja erősödését mutatja, hogy míg a májusi európai parlamenti választásokon 114 ezren szavaztak a Mi Hazánkra, a vasárnapi önkormányzati választásokon 134 ezer voksot gyűjtöttek be.

- A most elért eredmény egyértelműen azt jelenti, hogy a pártépítő munka eredményes folytatása esetén, 2022-ben önálló frakciót tudunk alakítani, illetve az Országgyűlés meghatározó és megkerülhetetlen tagjává fog válni a Mi Hazánk – hangsúlyozta Toroczkai.

Arra az újságírói felvetésre válaszolva, hogy Karácsony Gergely főpolgármester a Budapest Pride Fesztivál idejére ki akarja tűzni a szivárványos zászlót a Városházára, úgy fogalmazott: „Karácsony Gergely és az őt támogató pártok annak a nemzetközi sátáni erőnek a helytartói, amelyek minden hagyományos értéket el akarnak pusztítani”.

Tegnap kilépett a Jobbikból, és függetlenként folytatja politikai pályafutását Jávor Miklós, a párt mosonmagyaróvári képviselője, aki vasárnap kompenzációs listáról szerzett mandátumot. Jávor a közösségi oldalán pártja balliberálisokkal történt összefogásával magyarázta távozását.

Megítélése szerint a Jobbik számára nem volt semmilyen technikai kényszer a baloldali együttműködésre. „ Ami ma országos szinten a párt háza táján zajlik, ahhoz nem kell különösebb kommentárt fűznöm. Összeszoruló szívvel néztem a DK-s, MSZP-s és Momentumos logótengerben úszó Jobbikot. A Jobbik már csak statiszta lesz a nagy balliberális összeborulásban” – fogalmazott Jávor Miklós, hozzátéve, ez már nem az ő útja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.