Újabb kerékpárutak épültek a Széchenyi 2020 programban

Forrás: MTI2020. 09. 01. 9:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kerékpárutak épültek a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászladányban és Zagyvarékason a Széchenyi 2020 programban.

Jászladányban csaknem 2,4 kilométer hosszú kerékpárút épült – a fontosabb önkormányzati és közintézmények közlekedési útvonalát összekötve – a Terület- és településfejlesztési operatív program (TOP) pályázatán nyert csaknem 200 millió forintból – közölte a projekt kommunikátora, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. közleményben az MTI-vel.

A teljes mértékben támogatott projekt célja a közlekedésbiztonság növelése mellett a helyi lakosok munkába járásának könnyítése. A beruházás részeként kiépítették a kerékpárutat, 126 kerékpár biztonságos tárolására alkalmas kerékpárdokk létesült, valamint parkoló, gyalogos-átkelőhelyek épültek. A kivitelezésbe a helyi lakosokat is bevonták – tájékoztattak.

Zagyvarékason a település első kerékpárútja épült ki 1700 méter hosszan a TOP pályázatán nyert 135 millió forintból – közölte a projekt kommunikációját végző Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt. közleményben az MTI-vel.

A településen a kerékpárút kialakítása hosszú távú fejlesztési terv része.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.