Újabb momentumost gyanúsított meg a hatóság

Hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítják Szarvas Koppány Bendegúzt, a Momentum Mozgalom egyik tagját.

2019. 04. 30. 10:14
null
Az erőszakosan fellépő tüntetők között voltak a párt hívei Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítják Szarvas Koppány Bendegúzt, a Momentum Mozgalom egyik tagját, aki tavaly december 12-én és 13-án a Kossuth téri tüntetéseken megdobálta a rendőröket pirotechnikai eszközökkel, füstbombával és egy nem azonosítható tárggyal. Ráadásul könnygázzal lefújta a rendőrsorfal tagjait – közölte Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség főügyésze. Szarvas Koppány Bendegúz, aki korábban a Gyurcsány Ferenc által vezetett DK politikusa volt, panasszal élt a gyanúsítás ellen és nem tett vallomást. A bűncselekmény büntetési tétele egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés.

Emlékezetes, hogy a múlt év végi tüntetések résztvevői a Parlament épületét biztosító rendőrökkel dulakodtak, és az ország karácsonyfáját próbálták megrongálni. A tegnapi gyanúsítással négyre nőtt azon momentumos politikusok száma, akik a tüntetéseken mutatott agresszív viselkedésük miatt kerültek a hatóság látókörébe.

Az erőszakosan fellépő tüntetők között voltak a párt hívei
Fotó: Havran Zoltán

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség április elején kihallgatta Fekete-Győr András pártelnököt, aki szintén dobálta a rendőröket a decemberi Kossuth téri tüntetéseken. Őt is hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítják. Fekete-Győr tegnap vallomást tett, és közleményében azt hangoztatva tagadta bűnösségét, hogy a bizonyítékok az ártatlanságát igazolták, és koncepciós eljárásnak nevezte a meggyanúsítását. Elítélése esetén szintén egytől öt évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

Az egyik decemberi tüntetésen a Momentum tagja, Donáth Anna gyújtott meg egy füstbombát a rendőrsorfal előtt, ami után őrizetbe vették. Cseh Katalin – aki az európai parlamenti választáson a Momentum listavezetője – idén januárban használhatott tiltott pirotechnikai eszközt a Várkert Bazár előtti egyik tüntetésen, amely után igazoltatták.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.