Újbudai Fidesz: A DK önkényuralmat gyakorol

A László Imre önkényuralma alapján működő újbudai balliberális koalíció 16 tartózkodó szavazatával a testület elutasította azt a pártpolitikát teljes mértékben nélkülöző nyilatkozatot, melyet a holokauszt áldozatainak és az ő leszármazottjainak, illetve az újbudai emberek jó hírének és méltóságának megőrzése érdekében nyújtottak be a jobboldali képviselők – írta közleményében az újbudai Fidesz.

Magyar Nemzet
2020. 08. 24. 21:40
LÁSZLÓ Imre
László Imre a régi szocialista gyakorlatot hozná vissza az egészségügyben MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nagyobbik kormánypárt helyi szervezetének a közleménye kitér arra: a nyilatkozat megszavazásával biztosítani kívánták Újbuda lakóit arról, hogy a fasiszta és kommunista diktatúrákkal kapcsolatos relativizáló kijelentések mindannyiuknak elfogadhatatlanok.

„A DK frakciója már a napirend tárgyalását sem támogatta, de a helyi momentumosok tartózkodó szavazata miatt mégis kénytelenek voltak megvitatni az előterjesztést. A baloldali pártok azonban ma is csak hallgattak, annak ellenére, hogy többször felszólítottuk őket, mondják el véleményüket az általuk támogatott polgármester gondolatmenetéről” – közölte az újbudai Fidesz-frakció. Hozzátették: tartózkodó szavazatukkal kifejezték, nem tudják vállalni azt, hogy a jövőben fokozott hangsúlyt fektetnek az őket megválasztó újbudai emberek jó hírének megőrzésére, és az alapvető emberi jogok tiszteletben tartására. Legutóbb a távolmaradásukkal, ma a szavazatukkal tették le ez ellen a voksukat.

„Mi, Újbuda jobboldali érzelmű képviselői ennek ellenére továbbra is hiszünk az emberek egyenjogúságában, az emberi méltóság egyetemlegességében, és elutasítunk mindent, ami ezzel ellentétes. Frakciónk tagjai ezeket az alapelveket egyhangúan elfogadták, és várjuk az újbudai képviselő-testület többi frakciójának, képviselőjének a csatlakozási szándékát is” – zárta közleményét a helyi szervezet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.