Újra fuvart szervezett a korábban már elítélt embercsempész

Duplázott egy korábban már jogerősen elítélt kiskunsági embercsempész, nem védekezhet szabadlábon.

Végh Attila
2021. 03. 20. 10:04
KR NNI
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még meg sem kezdte korábbi, hasonló bűncselekmény elkövetése miatt kiszabott börtönbüntetése letöltését egy elítélt, amikor újra embercsempészetbe kezdett. A bíróság határozata alapján március 20-án letartóztatták, így azonnali hatállyal megkezdte szabadságvesztése letöltését a Kecskeméti Büntetés-végrehajtási Intézetben. A bűnismétlés miatt a korábban jogerőre emelkedett kétéves elzárás valószínűleg megduplázódik, az embercsempész legalább 2025-ig rácsok mögött marad.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda illegális migráció elleni osztály munkatársai nyomozást indítottak a 31 éves, kiskunsági K. Ferenc ellen, mert felmerült a gyanú, hogy tavaly novemberében ő adott megbízást egy ismerősének illegális migránsok Ausztriába való eljuttatására. A fuvarhoz a megbízó biztosította a gépkocsit is, a területet gyermekkora óta ismerő férfi szervezte meg a találkozót is, ahol a migránsok és a sofőr találkoztak. A férfi nem először szervezett ilyen utakat, korábban ő volt a sofőr is, de lebukott. Emiatt a bíróság már el is ítélte, letöltendő börtönbüntetést szabtak ki rá, melynek letöltésének megkezdésére a koronavírus miatti veszélyhelyzet okán kapott haladékot az elítélt.

A rutinos embercsempész által szervezett akcióban tíz szír migráns 2020. november 22-én a délutáni órákban szállt be a szerb határ térségében a bérelt sofőr autójába, melyet a rendőrök az M5-ös autópályán tartóztattak fel. Az illegális bevándorlókat kiutasították az országból, a 43 éves sofőr ellen pedig embercsempészés elkövetése miatt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kezdett el nyomozni. Az ügyet később átvette a KR NNI illegális migráció elleni osztálya, mivel olyan bizonyítékok merültek fel, hogy a háttérben a régi ismerős, a rutinos migránstaxis, K. Ferenc áll. A kiskunsági férfi ebből élt, a határvidék minden zugát ismerte, nagy valószínűséggel szerb bűnözői kapcsolatokkal is rendelkezik.

Otthonában fogták el a 31 éves kiskunsági embercsempészt
Fotó: Police.hu

A szabadlábon levő férfi elfogására összehangolt akciót szervezett a rendőrség, március 17-én otthonában tartóztatták le, és 72 órára bűnügyi őrizetbe vették. A bíróság három nap alatt meghozta a határozatot, több halasztást nem kaphatott a gyanúsított. A hatóság véleménye szerint, ha továbbra is szabadlábon védekezhetne, újabb migránsok szállításába kezdett volna, ezt pedig csak úgy lehet megakadályozni, ha az elkövető rácsok mögött marad.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.