Újraindul az alapkiképzés Vásárhelyen

A következő hat hét számos fizikai és szellemi kihívást tartogat az újoncoknak, hiszen a bevonulók ebben az időszakban szerzik meg a legfontosabb katonai ismereteket a dandár kiképzőitől.

2019. 08. 15. 12:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idei évtől újra szerveznek katonai alapkiképzést a hódmezővásárhelyi laktanyában. A második turnust, amelyen több mint száz leendő tiszt, altiszt és legénységi állományú katona (köztük öt honvédelmi ösztöndíjas orvos) vesz részt az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi laktanyájában, Bálint László százados vezeti – számolt be róla a napokban a Honvédelem.hu. A 62. lövészzászlóalj 3. lövészszázadának parancsnoka elmondta: a következő hat hét számos fizikai és szellemi kihívást tartogat az újoncoknak, hiszen a bevonulók ebben az időszakban szerzik meg a legfontosabb katonai ismereteket a dandár kiképzőitől.

Az első hét az adminisztrációról és a kötelező alkalmassági vizsgálatokról szólt, amit ettől a héttől a honvédelmi alapismeretek, az alaki és egészségügyi ismeretek, a tereptan és a lövész-alapismeretek oktatása, valamint a műszaki kiképzés váltott fel. Az elméleti ismereteket az alapkiképzés második felében a gyakorlati elemek követik, amelyek során az újoncok megtanulnak pisztollyal és gépkarabéllyal lőni, valamint kézigránátot dobni. A folytatásban műszaki alapismeretekre is szert tesznek, amelynek során robbantási foglalkozáson is részt vesznek majd. Mint írták, az alapkiképzés szeptemberben katonai eskütétellel zárul. Az öt Mészáros Lázár honvédségi ösztöndíjas orvos pedig a nyári alapkiképzést követően kezdi meg rezidensi munkáját a Honvédkórházban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.