Völner: Ukrajna meg akarja semmisíteni a kárpátaljai magyarságot

Az államtitkár rámutatott: ez az őshonos nemzeti kisebbség nem érdekli a hivatásos aggódókat.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2020. 12. 29. 17:00
VÖLNER Pál
Az államtitkár szerint a béremelés költségei 15 milliárd forintot tesznek ki az idei évre Fotó: MTI/Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az ukrán politikai elit éppen megsemmisíteni készül a kárpátaljai magyar közösséget. Fegyveresek törnek rá a vezetőikre, hazugságok alapján vádolják őket, megfélemlítenek és fenyegetnek mindenkit, aki kiáll a magyarok – egyébként nemzetközi szerződésekben rögzített – jogaiért – írja közösségi oldalán Völner Pál, az igazságügyi minisztérium parlamenti államtitkára.

https://www.facebook.com/volnerpal/photos/a.560226790741189/3430725470357959/

Varga Judit helyettese rámutatott: az általában mindenre érzékeny nyugati politikusok hallgatnak, ahogyan hallgatnak az önmagukat jogvédőnek mondó politikai aktivisták és a nemzetközi szervezetek is.

Ez az őshonos nemzeti kisebbség, amely nem önszántából került egy másik állam területére, és amely soha, semmiféle bajt nem okozott a többségi nemzetnek, csak gazdagította azt az országot is a kultúrájával és a munkájával, nem érdekli a hivatásos aggódókat.

Szégyen, amit az ukrán elit művel, de még nagyobb szégyen az, amit az őket csendben, de biztosan és hatékonyan támogatók tesznek. A kijevi vezetés az euroatlanti integrációt sürgetné, miközben annak a minimális feltételeit sem tartja be. Ezt szó nélkül hagyni a jogállamiság eszméjének valódi lábbal tiprása, ez az európai értékek tényleges semmibevétele – szögezte le a kormánypárti politikus.

Hol vannak most a máskor olyan hangos Soros-féle NGO-k, vagy a Momentum mindig sivalkodó üdvöskéi? Vagy dolgoznak-e már az Ukrajna elleni szankciókon a brüsszeli bürokraták? Készülnek-e Berlinben az egyszerű és hatásos rövidfilmek a magyarok elleni agresszióról? Vagy ha véletlenül az ő szövetségeseik követik el a gaztetteket, akkor az nem jelent problémát? – teszi fel a kérdést posztja zárásaként az államtitkár.

Miképpen a Magyar Nemzet is beszámolt róla, az utóbbi hónapokban megszaporodtak a magyarellenes atrocitások Kárpátalján. Emlékezetes: egy hónapon belül fenyegették őket halállal, meg akarták mérgezni Beregszász ivóvízhálózatát, és hazaárulással is vádolták őket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.