Ultimátumot adott Gyurcsány az ellenzéknek

A Hír TV politikai vitaműsorának vendégei ezúttal Bencsik Gábor, a Magyar Krónika főszerkesztője és Kósa András, a Népszava újságírója voltak. A tavalyi év 2020-at is befolyásoló politikai eseményeiről, Gyurcsány Ferenc ellenzéki törekvéseiről és a klímavészhelyzetről is beszélgettek.

Forrás: Hír TV2020. 01. 07. 12:33
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az európai parlamenti választás, valamint az októberi helyhatósági választás voltak Kósa András szerint, melyek meghatározták 2019-et, valamint 2020. politikai eseményeinek elindítói lehetnek. Bencsik Gábor szerint a 2020-as esztendőt arra fogják használni a politikai erők, hogy megtalálják szerepüket, hatalmukat a kialakult új helyzetben.

Gyurcsány Ferenc őszig adott haladékot az ellenzéki pártoknak arra, hogy egy közös listát és egy közös miniszterelnökjelöltet megnevezzenek. Gyurcsány Ferenc ezzel bejelentkezett az ellenzék vezetésére? – intézte kérdését Szarvas Szilveszter műsorvezető vendégeihez.

„Ha most egy kicsit ironizálni szeretnék, azt mondanám, ő fejben folyamatosan az ellenzék vezetője volt eddig is és a viselkedése mindig ezt sugallta.”

– kezdte válaszát Kósa András.

„Először is azt gondolom, hogy aznap este, amikor ő megbukott miniszterelnökként, akkor ő már bejelentkezett az ellenzék vezéri szerepére. Soha egy pillanatig nem tett le arról, hogy visszavegye ezt a játékot, amit ő nagyon szeretett játszani.”

– fűzte hozzá gondolatait Bencsik Gábor az addig elhangzottakhoz.

„Ami Gyurcsány szerepét illeti, ott azt látni kell, hogy ennyire elv nélküli ember még a magyar közéletben nem nagyon mutatkozott.”

– folytatta a Magyar Krónika főszerkesztője.

A műsor végén Áder János klímavészhelyzettel kapcsolatos nyilatkozata és Karácsony Gergely arra adott, finoman szólva is illetlen válaszreakciója is szóba került.

A teljes adás IDE KATTINTVA tekinthető meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.