Ungár Péter méltatta az orvosok béremelését

Béremelésekre a jobboldali kormányzás idején van lehetőség, a baloldali kormányok alatt nincs.

Bákonyi Ádám
2020. 10. 05. 14:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napirend előtti felszólalásában üdvözölte az orvosok régóta várt, radikális béremelését Ungár Péter, aki szerint ugyanakkor a szociális szektor munkavállalói továbbra is láthatatlanok a kormány számára. Az LMP képviselője azt mondta, a szociális dolgozók kimaradtak az egyszeri, 500 ezer forintos bérkiegészítésből, noha keresetük mindössze a nemzetgazdasági átlagbér 47 százalékát éri el. Szerinte már csak azért is súlyos a probléma, mert az egészségügyi és a szociális dolgozók bére elvált egymástól: utóbbi területen így akár negyvenszázalékos munkaerőhiány is kialakulhat a közeljövőben.

Rétvári Bence válaszában megköszönte az orvosok béremelésének méltatását, egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy 2010 óta összességében megduplázódott a szociális dolgozók kereste is. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára emlékeztetett: azoknak a pártoknak a kormányzása idején, akikkel most az LMP is összefog, minden szektorban, így a szociális ágazatban is csak megszorítottak, elvettek egyhavi bért. – Ez volt az, amit a baloldali kormányok valójában tettek, miközben a multiknak többszörösére emelték a profitját – mondta Rétvári Bence. Összegzése szerint béremelésekre a jobboldali kormányzás idején van lehetőség, a baloldali kormányok alatt nincs.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.