Uniós támogatásokkal visszaélő bűnbanda hétszázmilliós vagyonát zárolta a NAV

Uniós támogatásokkal visszaélő pest megyei bűnbanda hétszázmillió forintos vagyonát zárolta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal(NAV) – közölte a szervezet pénteken az MTI-vel.

Forrás: MTI2019. 09. 27. 10:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A NAV tavaly ugyan már elfogta a több százmilliós költségvetési csalással meggyanúsított csoport irányítóit, de a kiterjedt hálózat tagjai további vissza nem térítendő pályázati pénzeket próbáltak megszerezni teljesítés nélkül – áll a közleményben.

A győri nyomozók az újabb rajtaütéskor tíz helyszínen végeztek házkutatást, hét embert állítottak elő és mintegy hétszázmillió forint értékben foglaltak le készpénzt, gépjárműveket, illetve zároltak ingatlanokat, bankszámlákat és követeléseket.

Az elkövetői kör mindkét esetben fiktív számlák felhasználásával jutott a több százmillió forintos támogatásokhoz. A nyomozás feltárta, hogy a csoport pályázatokhoz kapcsolódó tevékenységet most sem végzett, még a szükséges önerővel sem rendelkezett és a kiutalt támogatási összegeket nem a projektek megvalósítására használta fel – tudatta a NAV.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.