Unokázós csalókra csaptak le a rendőrök

2019. 07. 01. 8:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendőrségi fejléccel ellátott nyomtatvánnyal igazoltan vette át a pénzt áldozataitól H. József, aki rendőrnek adta ki magát, miközben társa hivatalos személyként szerepelt az unokázós csalásokban. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) unokázós nyomozócsoport tagjai 12 rendbeli csalás miatt gyanúsítottként hallgatták ki K. Ottót, aki telefonon tévedésbe ejtett idős személyeket, majd pénzt csalt ki tőlük.

A nyomozók megállapították: a 32 éves boldogi H. József, s bűntársa, a 37 éves budapesti K. Ottó 2018 novembere és 2019 márciusa között unokázós csalásokat követtek el. K. Ottó szerepe az volt, hogy az idős célpontjait telefonon felhívja, s rendőrnek, mentőnek vagy orvosnak kiadva magát, tévedésbe ejtse őket.

Ezután társa, H. József – többször rendőrnek mondva magát – vette át a sértettektől a kicsalt pénzt. A férfi, hogy hihetőbb legyen az álcája, még egy rendőrségi fejléccel ellátott nyomtatványt is átadott a pénzátvételről. A nyomozók először H. Józsefet azonosították, akit március 15-én elfogtak, mad a nyomozócsoport tagjai június 25-én Angyalföldön elfogták K. Ottót is. A férfi lakásán tartott kutatáskor mobiltelefonokat, SIM-kártyákat, zálogjegyeket és rendőrségi fejléccel ellátott papírokat találtak.

A BRFK vagyonvédelmi osztálya nyomozói H. Józsefet nyolcrendbeli, társát 12-rendbeli csalás miatt hallgatták ki gyanúsítottként. K. Ottót őrizetbe vették, a bíróság június 28-án letartóztatta. H. József bűnügyi felügyelet – vagyis házi őrizet – alatt áll.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.