Unokázós csalót vettek őrizetbe

2019. 11. 12. 7:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb unokázós csalót fogott el a BRFK speciális nyomozócsoportja, ezúttal egy futár bukott le. Még február 28-án délben egy ismeretlen férfi ír telefonszámról hívott fel egy II. kerületi idős asszonyt, és az unokájának adta ki magát. Azt mondta, hogy balesetet szenvedett, kárt okozott, és a kárt neki kell állnia, ami 1 millió 800 ezer forint. Az álunoka azt kérte a nőtől, hogy a pénzt adja oda annak a férfinak, akit érte küld. Az asszony azonnal a bankba sietett, és felvette a kért összeget, majd a Káplár utca és Retek utca kereszteződésénél egy borítékban átadta a pénzt a futárnak.

Az ismeretlen férfi április 25-én este újra egy ír telefonszámról hívott fel egy újpesti idős asszonyt, és ugyanazt közölte vele, hogy ő az unokája és nagy bajban van. Elmondta, hogy korábban kapott 2 millió 500 ezer forintot, mert elintézett dolgokat a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál, de most vissza kell fizetnie a pénzt, mert addig nem engedik el a lakásból, ahova vitték őt. A nagymama összeszedte a lakásban lévő készpénzét és az ékszereit, majd egy borítékba helyezte. Egy kis idő múlva egy férfi jelent meg a nő lakása előtt, aki átvette a borítékban lévő 492 ezer forint készpénzt és az ékszereket, majd távozott.

A BRFK unokázós csalókra szakosodott csoportja azonosította a futárt, a 27 éves budapesti K. Istvánt, akit november 9-én XXII. kerületi lakásában elfogtak, őrizetbe vettek, majd kétrendbeli csalással gyanúsítottak meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.