Upor László: Nem igaz, hogy el akarják hordani az SZFE pénzét

Közölték, a hallgatók nevében nem egyeztethet senki, és tagadták, hogy lennének titkos tárgyalásaik.

Magyar Nemzet
2020. 09. 08. 15:56
null
Fotó: Teknos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem igaz, hogy el akarják hordani az egyetem pénzét – jelentette ki Upor László, a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) szeptember végén távozó rektorhelyettese kedd délután az egyetem Vas utcai épülete előtt. Mint mondta,

technikailag az történt, hogy augusztus 31-ig volt az egyetemnek egy számlája, amit lezártak, majd szeptember 1-jén lett egy másik.

A lezárt számláról a pénzt visszautalták az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak, amelynek az a dolga, hogy az új számlára átutalja a pénzt. Ez még nem történt meg, de úgy tudja,

ennek semmi köze az elmúlt időszak eseményeihez.

Lapunk munkatársa megkérdezte a résztvevőktől, igaz-e az, hogy az intézmény egyik diákja, Bohos Imre és az egyetemfoglalás egyik szervezője, Rózsa László három nappal ezelőtt részt vett egy Gyurcsány Ferenc által kezdeményezett titkos találkozón Alföldi Róberttel és Karácsony Gergellyel együtt. Azt válaszolták,

Bohos Imre és Rózsa László nem az SZFE tanulói, a hallgatók nevében egyébként sem egyeztethet senki, és tagadták, hogy lennének titkos tárgyalásaik.

A sajtótájékoztatón kiderült, a Magyar Rektori Konferencia és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) által kezdeményezett egyeztetésre az egyetemi hallgatói önkormányzat vezetője bár először elfogadta a meghívást, később mégis visszavonta részvételét.

Mint mondták,

fenntartják azt az álláspontot, hogy Vidnyánszky Attila és a kuratórium kinevezése illegitim, antidemokratikus eszközökkel történt, így nem szeretnének velük tárgyalni.

– Amennyiben Vidnyánszky és a kuratórium tagjai nincsenek jelen, hajlandók a kérdést újratárgyalni – jelezték a sajtótájékoztatón. Közölték továbbá, hogy Upor László nyitott az egyeztetésre. A HÖK elnöke ezzel kapcsolatban bejelentette, hogy kezdeményezték, hogy a találkozóra kísérje el Uport az egyetem épületében forgató dokumentumfilmes stábjuk az átláthatóság érdekében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.