Ursula von der Leyen Brüsszelben fogadta Orbán Viktort + videó

A ma kora esti találkozó témái a járvány utáni helyreállítás és Európa jövője.

Munkatársunktól
2021. 04. 23. 18:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arról lapunk is cikkezett, ma kora este Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Bizottság elnökével, Ursula von der Leyennel tárgyal Brüsszelben. A találkozó kezdetéről nemrég közzétették az első felvételeket is.

A miniszterelnök szokásos ma reggeli rádióinterjújában, a brüsszeli vizitet megelőzően arról beszélt:

a pénzügyi kérdések java lényegében rendezettnek tekinthető, így Ursula von der Leyennel inkább az Európai Unió jövőjéről egyeztet majd.

– Az unió megindít egy olyan válságkezelő gazdasági programot, amelyre korábban nem volt példa. Szeretném tudni, hogy egyszeri esetről van-e szó. Szeretném látni, hogyan készül fel az unió egy esetleges, a mostanihoz hasonló járványhelyzetre. Milyen tanulságokat vontak le abból, amit az elmúlt hónapokban csináltak – sorolta Orbán Viktor, egy további tárgyalási pontként említve, hogy az EU-nak miképp alakul a kapcsolata az új amerikai adminisztrációval.

Az Európai Bizottság előzetesen arról számolt be, hogy a vezetők a teljes terjedelmében múlt héten nyilvánosságra hozott magyar helyreállítási és alkalmazkodási tervet veszik górcső alá.

A találkozót követően a bizottsági elnök sikeresnek nevezte az egyeztetést. Mint azt a Twitteren tudatta, a magyar miniszterelnökkel számos témát érintettek: köztük

a járványhelyzetet, a gazdasági helyreállítást és az ahhoz kapcsolódó nemzeti terveket, az uniós zöld megállapodást, a jogállamisági jelentést, valamint globális ügyeket és a Nyugat-Balkánt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.