Vadai Ágnes már nem határolódik el a szélsőjobboldaltól

Elmenekült a kérdések elől Vadai Ágnes. A DK-s politikus korábban a Betyársereggel összefüggésben úgy fogalmazott, hogy undorodik a náciktól. A Hír TV Híradója azt szerette volna tudni, hogy ezt az ellenzéki közös jelölt esetében is fenntartja-e. Kálló Gergely levélben fogadott hűséget korábban a Betyársereg vezetőjének.

Forrás: Hír TV2020. 01. 10. 15:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Markáns véleménnyel volt a DK-s Vadai Ágnes a szélsőjobboldali szervezetekről, konkrétan a Betyárseregről még 2014-ben. Vadai Ágnest szerette volna a Hír TV szembesíteni korábbi kijelentéseivel, most, hogy a DK is támogatja a dunaújvárosi jobbikos képviselőjelöltet, Kálló Gergelyt, aki a szélsőjobboldali Betyárseregnek fogadott hűséget. Szerették volna megtudni, továbbra is elítéli-e a Betyársereget, és undorodik, ahogy mondta, a náciktól. Vadai Ágnes azonban elmenekült a stáb kérdései elől.

Hitlert és Szálasi Ferencet éltető korabeli hangfelvételek hangzottak el egy a Hatvannégy Vármegye, az Új Magyar Gárda és a Betyársereg által korábban szervezett rendezvényen. Kálló Gergely ennek a Betyárseregnek fogadott hűséget. Egy, a szervezet vezetőjéhez címzett levelében Kálló azt írja, idézem: „Az én közvetlen környezetem nagy tisztelettel adózik felétek, és mi mindent megteszünk majd azért, hogy ne generálhasson senki köztünk feszültségeket.”

A Jobbik továbbra is kitart a jelöltje mellett.

- Lent voltam én is személyesen a dunaújvárosi kampányban, kiváló embert, jelöltet ismertem meg a személyében, és arra biztatom a térségben élőket, hogy adják rá a bizalmukat, én úgy gondolom, hogy Dunaújváros és környéke méltó képviselettel fog rendelkezni az országgyűlési választásokat követően, hogyha Kálló Gergely ezt megnyeri – mondta a Jobbik országgyűlési képviselője, Magyar Zoltán.

Dunaújvárosban azért kell időközi országgyűlési képviselőválasztást tartani, mert a térség képviselőjét, a jobbikos Pintér Tamást a város polgármesterévé választották. A voksolás február 16-án lesz.

A teljes tartalom a Hír TV oldalán érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.