Vadai Ágnes Virág elvtárs színvonalán

„Nem javaslom, hogy ezen az oldalon valaki Gyurcsány-ellenes politikát folytasson.”

2020. 08. 25. 9:28
VADAI Ágnes; PINTÉR Sándor
Budapest, 2019. június 4. Vadai Ágnes (DK), az Országgyûlés honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnöke Pintér Sándor belügyminiszter éves meghallgatásán a bizottság ülésén a Parlamentben 2019. június 4-én. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mit is mondott a minap Vadai Ágnes DK-s képviselő, közismert Gyurcsány Ferenc-imádó, amikor Fekete-Győr András, a Momentum elnöke belengette, hogy az őszödi hazudozó a jövőben nem fog közjogi tisztséget vállalni?

Először is nagyon dühbe gurult.

Azután fenyegetett: „Nem javaslom, hogy ezen az oldalon valaki Gyurcsány-ellenes politikát folytasson.”

Na, ez már kommunista tempó a javából. Esetleg azt is mondhatta volna a szerelmetes Vadai asszony, amit példaképe, idolja, a nagyszerű szemkilövető üzent nemrég Vidnyánszky Attilának, illetve rajta keresztül a nemzeti-keresztény értelmiségnek: földönfutók lesztek, ha hatalomra kerülünk. Igaz, Gyurcsány ezt a politikai ellenfeleinek – bocsánat, számukra ellenségeinek – üzente meg, míg Vadai az „ezen az oldalon” – tehát az ő oldalukon – álló egyik párt elnökének ajánlotta figyelmébe szíves intelmét.

De ezen nincs mit csodálkozni: a bolsevik elvtársak legalább olyan municiózus alapossággal nyírták ki a saját soraik között meghúzódó „árulókat”, mint politikai ellenségeiket; emlékezzünk Sztálinra és a Szovjetunió harmincas éveire vagy Rákosi Mátyásra és az ötvenes évekre.

Hogy kételyünk se maradjon, Vadai bővebben is kifejtette, hogy milyen filozófia, milyen emelkedett és magasröptű világlátás áll a fenyegető szavai mögött: „Aki Gyurcsány ellen van, az a DK ellen van, az az ellenzéki együttműködés ellen is van, tehát az a Fidesz mellett van.”

Gyönyörű. Erről már Schiffer Andrásnak is az jutott az eszébe – joggal –, hogy „Szerintem tévedtem, amikor ezeket valahol posztbolsevikoknak neveztem. Legalábbis ami a poszt előtagot illeti.”

Nem is tudom, miért jutott eszembe Virág elvtárs – alias Péter Gábor, az ÁVÓ rettegett, véreskezű főnöke az Andrássy út 60.-ból – Bacsó Péter A tanú című filmjéből.

Virág elvtárs így fenyegette meg az „egy brancsból való” elvtársát, a hűséges Pelikán elvtársat:

„Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló.”

Fekete-Győr megtudhatta tehát, hogy ha a demokráciát 2006-ban sárba tipró valahai miniszterelnököt cseszegeti, akkor ő – áruló. Aki nincs velünk – vagyis Gyurcsánnyal –, az ellenünk van.

Mit mondott volna minderre Pelikán elvtárs?

„Jó tudni.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.