Valami bűzlik Karácsony Gergely „simicskázása” körül

Úgy tűnik, hogy Simicska Lajos személye akkor már nem zavarta Karácsonyt, amikor az üzletember lepaktált a Jobbikkal.

Magyar Nemzet
2021. 05. 16. 17:52
KARÁCSONY Gergely
Populista baloldali üzenettel startolhat Karácsony Gergely főpolgármester kampánya. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Büszke vagyok arra, hogy a Parlamentben én voltam az első képviselő, aki számon kérte Orbán Viktoron az „oligarchák támogatását”, s én mondtam ki először Simicska Lajos nevét, akit mára lecseréltek a „még simicskább” Mészáros Lőrincre – hangoztatta Karácsony Gergely, amikor bejelentette, elindul miniszterelnök-jelöltként a baloldali előválasztáson. A főpolgármester azonban mintha elfelejtette volna, az általa „oligarchának” nevezett

Simicska Lajos még 2017-ben az RTL Híradónak elárulta, szerződést kötött azzal a Jobbikkal, amellyel Karácsony Gergely és pártja, a Párbeszéd egy listán indul 2022-ben.

Persze Simicska azt tagadta, hogy pénzelte volna az akkor még Vona Gábor által irányított pártot, miközben a milliárdos két cégén, a Publimont Kft.-n és az Euro Publicity Kft.-n keresztül

jócskán a piaci ár alatt, kevesebb mint 130 millió forintért játszott át 1019 plakáthelyet a Jobbiknak négy éve.

Az Állami Számvevőszék az év végén hatósági jelzés alapján a Jobbik tavaszi óriásplakát-kampányát vizsgálva tárta fel a tiltott pártfinanszírozást.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.