Vallomása szerint magát akarta leszúrni Cs. Attila

Bár a vádlott bocsánatot kért az áldozat családjától és beismerte bűnösségét, a bíró mégis úgy döntött, elrendeli a tárgyalást és részletes bizonyítást folytat le.

Magyar Nemzet
2019. 03. 05. 11:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádlott kihallgatásával és tanúk meghallgatásával folytatódott tegnap Cs. Attila pere a Budapest Környéki Törvényszéken. A 62 éves férfi tavaly júliusban a bicskájával kétszer nyakon szúrta a családsegítő egyik munkatársát Inárcson. Bár a vádlott bocsánatot kért az áldozat családjától és beismerte bűnösségét, a bíró mégis úgy döntött, elrendeli a tárgyalást és részletes bizonyítást folytat le. A vádirat szerint a hitelek és adósságok miatt a vádlott és családja elveszítette volna a házát, ezért fordult a családsegítőhöz, ám a megbeszélés gyilkosságba torkollott.

Az Index tudósítása szerint a tárgyalás tegnapi fordulóján a vádlott úgy nyilatkozott: a tragédia napján bevitte az árverezési határozatot a családsegítőnek, aki felelőtlen szülőnek nevezte őket és papírokat vágott hozzá, valamint a gyámhatóság értesítését is felhozta, amelyet fenyegetésnek érzett. Cs. Attila ezután vette elő a kését, a nő megijedt ettől, pedig nem őt akarta bántani, hanem saját magába akarta szúrni a kést. A nő hirtelen felé ugrott, ő maga megszédült, ekkor szúrta le az áldozatot – emlékezett vissza a férfi az eseményekre.

Az idős férfi a családsegítő nővel végzett
Fotó: MTI/Szigetvary Zsolt

A bíró ezután ismertette a férfi korábbi vallomását, amelyben úgy fogalmazott: félt, hogy elveszik tőle a gyerekeit, és amikor a nő felé fordult, nem tudott magán uralkodni, ezért leszúrta a családsegítőt. Palásti Sándor kijelentette: bár a vádlott beismerő vallomást tett, nem hisz Cs. Attilának: semmi sem támasztja alá, hogy valóban szóváltás alakult ki közte és a családsegítő között. Az áldozat munkatársai szerint a nő nagyon segítőkész és empatikus volt, így megkérdőjelezi, hogy indulatos lett volna, a holttesten ráadásul nem volt védekezésre utaló jel.

A per áprilisban további tanúk meghallgatásával folytatódik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.