Valódi európai képviseletet ígér az LMP

Magyar Nemzet
2019. 05. 25. 13:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az utolsó órában vagyunk, ha most nem tudunk érdemben cselekedni, az egész emberiség kerül veszélybe – mondta tegnap az LMP kampányzáró megmozdulásán a párt európai parlamenti listavezetője, aki szerint vissza kell térni a józan mértékletesség útjára, és nemcsak a túlfogyasztást, de „a profithajhász nagyvállalatokat” is meg kell állítani. Mint mondta, ennek egyetlen fóruma az Európai Parlament (EP). Vágó Gábor a fővárosi Széll Kálmán téren tartott megmozduláson mondandóját megerősítendő, egy megafonba azt kiáltotta: „Ébresztő Magyarország, ébresztő Európa!”.

Az LMP EP-listájának második helyén szereplő Demeter Márta a vasárnapi választás tétjének nevezte azt is, hogy végre lesz-e valós képviselete a magyar érdekeknek az unióban, ­például szó esik-e a hátrányos helyzetű térségek felzárkóztatásáról vagy a bérekről. A társelnök szerint a magyar kormányok az elmúlt harminc évben kiszolgáltatták az embereket a külföldi tőkének, az uniós forrásokkal azonban nem a multikat, hanem a hazai kis- és közepes vállalkozásokat kell segíteni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.