Varga Judit: A magyar modell a munka megbecsülésére épít + videó

A magyar kormány szerint mindenkinek meg kell teremteni annak a lehetőségét, hogy munkát vállalhasson, a pénzt pedig meg kell tartani azoknál, akik azért megdolgoztak – jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter a közösségi oldalán megosztott videójában csütörtökön.

Forrás: pestisracok.hu2021. 05. 07. 7:26
null
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varga Judit úgy fogalmazott, ha munka van, akkor minden van. Jelezte azt is, hogy a pénteken Portóban kezdődő európai szociális csúcson a magyar kormány álláspontját több mint tíz év tapasztalattal támasztják alá – írja cikkében a PestiSrácok.hu.

Varga Judit hangsúlyozta, a magyar kormány rekordmagasságba emelte a foglalkoztatottságot, csökkentették és egykulcsossá tették a személyi jövedelemadót, az adórendszert a családpolitika és a gyermekvállalás szolgálatába állították, mindeközben megduplázták a minimálbért.

Kijelentette, a magyar eredményeket ma már az Európai Unió is elismeri.

Az igazságügyi miniszter rámutatott: a magyar modell a munka megbecsülésére épít, és az uniós célkitűzéseket is ezen elvek mentén támogatja a magyar kormány. – Minden nemzetnek joga van a saját útját járnia, hogy megtalálja a saját magának legmegfelelőbb szociális modellt – tette hozzá Varga Judit.

Az uniós tagországok állam-, illetve kormányfőinek a portugáliai Portóban pénteken kezdődő, kétnapos, nem hivatalos találkozójának a középpontjában a szociálpolitika, a koronavírus okozta járványhelyzet, illetve a pandémia visszaszorítását célzó intézkedések áttekintése szerepel. Az első napra tervezett szociális csúcstalálkozón az uniós tagországok vezetői konferenciát tartanak az európai szociálpolitikai menetrend meghatározásának céljával.

A videót itt tekintheti meg:

https://www.facebook.com/watch/?ref=external&v=486285119463683

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Facebook

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.