Varga Judit: Magyarország nem zsarolható

Az igazságügyi miniszter a BBC elfogult újságíróját világosította fel a jogállamiságról.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook, BBC2020. 11. 18. 8:23
null
2020.09.16. Budapest Varga Judit Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Sajnálom, hogy Európa talán legismertebb és legnézettebb politikai műsorában 24 perc alatt is csak a jól ismert panelekre épülő vádakra futotta”

– írta Varga Judit a Facebookon, miután kedden este a BBC HARDTalk című műsorának nyilatkozott.

Az igazságügyi miniszter szerint ebben az interjúban is gyorsan kiderült, hogy a magyar ellenzék hathatós segítségével felépített, hazánk ellen a nyugati sajtóban zajló, összehangolt dezinformációs kampány könnyedén kidurran, ha valaki jogi érvekkel és szikár tényekkel felel a vádaskodásra. „Bármilyen hangerőn is kiabálják, bármennyiszer ismétlik is el, hogy Magyarország és Lengyelország akadályozta meg a történelmi megállapodást, a valóság ezzel szemben az, hogy azoké a morális felelősség, akik az uniós szerződéseket megkerülve, ideológiai okokból át akarják írni a 27 uniós állam- és kormányfő egyhangú júliusi megállapodását” – írta közösségi felületén a tárcavezető, majd hozzátette:

„Legyen mindenki számára világos, Magyarország nem zsarolható.”

Varga Judit azt is leszögezte, hogy amint visszatérnek a korábban egyhangúan elfogadott megállapodáshoz, vagy ideológiai zsarolástól mentes és az uniós szerződéseknek megfelelő szöveg kerül újra a tárgyalóasztalra, Magyarország elsőként fogja azt elfogadni. „A kormány addig is mindent megtesz, hogy Magyarország és a magyar emberek hangja egyre hangosabban hallatsszon Európa-szerte” – írta az igazságügyi miniszter.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.