Varga Judit: Nyugaton bátorságpróbát jelent kimondani a saját véleményünket

Különbséget kell tenni az átlag nyugat-európai ember és a nyugat-európai politikus között – fogalmazott Varga Judit a Hír TV A nyolcas című műsorában. Az európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár hozzátette: ha a nyugat-európai politikusokat nézzük, akkor egy olyan erős liberális gondolatdiktatúra van, hogy már az határozza meg a politikát is.

Forrás: Hír TV2019. 05. 06. 11:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Különbséget kell tenni az átlag nyugat-európai ember és a nyugat-európai politikus között – fogalmazott Varga Judit a Hír TV A nyolcas című műsorában.

Az európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár hozzátette: ha a nyugat-európai politikusokat nézzük, akkor egy olyan erős liberális gondolatdiktatúra van, hogy már az határozza meg a politikát is. Varga Judit kifejtette: létezik egy puha hatalom, mely már egyre keményebb és lassan már egy mindenhova odaütő bunkósbot lesz. A nyugat-európai politikusok megtanulták, hogy ha nem tartják be a szabályokat, akkor körülbelül öt nap alatt végzi ki őket a CNN-től elindított, a BBC-n át átvett és aztán a nyugat-európai sajtóban terjesztett álhír, lejáratás és karaktergyilkosság – fogalmazott.

Hozzátette: ha nem a mainstream liberális gondolatokat közvetíti egy politikus egy adott helyzetben, akkor a liberális demokrácia átalakul egy önkényuralmi helyzetté. Ebben a helyzetben ha valaki nem a liberális véleményt mondja, akkor ne keresse ott helyét a politikában. Lehet látni, hogy van egyfajta megfelelési kényszer a politikusokban, mert tudják, nincs más út. Bátorságpróbát jelent saját véleményt kimondani – jegyezte meg.

Kiemelte: ez a puha hatalom kiépített egy buborékvilágot, melyben kialakul az emberekben is egyfajta racionális tájékozatlanság. Csak azokat az információkat hajlandóak befogadni, melyeket már jól megágyazott számukra a liberális közeg. Egy olyan homályosító szemüveget adnak az emberekre, mely azt eredményezi, hogy teljesen elszakadnak a valóságtól – fejtette ki.

G. Fodor Gábor felvetette, Brüsszelben egyaránt baj, ha levegőt veszünk vagy ha kifújjuk, mert a magyar levegő nacionalista, xenofób, veszélyes. Arra a kérdésre, hogy, miként lehet ez ellen védekezni Varga Judit úgy fogalmazott: az államtitkárságukon már egy éve a stratégiai türelem a jelszó. Egyenes testtartás! Mi tudjuk, hogy amit képviselünk az átmenetileg egy kisebbségi vélemény, de legitim. Ha a demokratikus elveket és a demokrácia játékszabályait ők is tiszteletben tartják, akkor nekünk jogunk van ezt elmondani kirekesztés, megbélyegzés nélkül – tette hozzá.

Kiemelte: ha mégis megtörténik a megbélyegzés, akkor sem szabad feladni. Ki kell tartaniuk, mert amit mondanak, az sok ember érdekét képviseli. A magyar kormánynak egyértelmű felhatalmazása van a magyar emberek részéről az európai jövőt érintő kulcsfontosságú stratégiai kérdésekben is.

A teljes tartalom IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.