Varga Judit számára alma mater a Miskolci Egyetem

Az egyetemi modellváltás fontos lépés a hazai felsőoktatás versenyképessé tételében.

Forrás: facebook.com/VargaJuditMinisterofJustice2020. 06. 12. 11:04
null
Forrás: Facebook (képernyőfotó)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar fiatalok érdekében tovább fejlesztjük és nemzetközi szinten is versenyképessé tesszük a hazai felsőoktatást, melynek fontos lépése az egyetemi modellváltás – mondja a közösségi oldalára feltöltött legfrissebb videóban az igazságügy-miniszter.

Varga Judit felidézi, hogy számára alma mater a Miskolci Egyetem, ahol felejthetetlen diákéveit töltötte, és amely 2020. augusztus 1-jével átalakul, és az Universitas Miskolcinensis Alapítvány fenntartásába kerül.

A miniszter asszonyt az a megtiszteltetés érte, hogy a megalakulóban lévő alapítvány leendő kuratóriumi elnökeként segítheti azt a munkát, mely az egyetem előtt új lehetőségeket nyit meg.

„Célunk egy dinamikusan fejlődő, modern, versenyképes, hatékony és innovatív egyetem, amely sokkal többet nyújt egy értékes diplománál. A felsőoktatási intézmények a rugalmasabb kereteknek köszönhetően alkalmassá válnak arra, hogy fokozzák Magyarország versenyképességét. Hiszek benne, hogy az eddigi eredmények és az új perspektívák ötvözése sikerre viszi ezt a projektet. Vivat Academia! Hajrá, Miskolci Egyetem!” – olvasható a Varga Judit videós Facebook-posztjához írt kommentben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.