Vári Attila igazi példaképnek tartotta Benedek Tibort

„Most is sírunk, könnyezünk, együtt, a vízilabdacsalád, együtt a sport családja, együtt a magyarság.”

Forrás: MTI2020. 06. 18. 14:28
VÁRI Attila; Akszjonov, Alekszandr
Budapest, 2019. augusztus 30. Vri Attila s az orosz Alekszandr Akszjonov a Millennium Masters - Orosz Masters Vlogatott mrkzsn a Duna Arnban 2019. augusztus 30-n. A 2000-es sydneyi olimpia magyar-orosz dntjt jtszottk jra, az olimpin a magyar csapat 13-6-ra gyztt, a mesterek sszecsapsn Magyarorszg 13-8-ra nyert Oroszorszg ellen. MTI/Szigetvry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöke szerint a csütörtök hajnalban elhunyt Benedek Tibor igazi példakép volt játékosként és edzőként is.

„Nehéz… Nagyon nehéz… Keresem, nehezen találom a szavakat… Sorjáznak az emlékek, a közös emlékek. Amikor gyerekek voltunk, amikor ifjú titánként fejjel mentünk a falnak, amikor edzésről edzésre keményen dolgoztunk azért, hogy egyszer ott állhassunk a dobogó tetején. Ott álltunk. Együtt, egymás kezét fogva, mosolyogva, sírva. Most is sírunk, könnyezünk, együtt, a vízilabdacsalád, együtt a sport családja, együtt a magyarság” – írta az MVLSZ honlapján Vári Attila.

Úgy fogalmazott, felfoghatatlan veszteség, hogy nincs már közöttünk, hogy nem nevethetünk együtt, nem ölelhetjük át egymást.

„Példakép, igazi példakép volt ő, úgy játékosként, mint edzőként. Példakép emberként. Nehéz… Nagyon nehéz… Pótolhatatlan veszteség ért bennünket. Tibi, ígérem, az általad elkezdett csodálatos munkát, az utánpótlás megreformálását folytatjuk a többiekkel! Mindig itt leszel a szívünkben! Isten veled, barátom!” – olvasható a megemlékezésben.

A háromszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó súlyos betegség után, életének 48. évében, csütörtök hajnalban hunyt el.

Benedek Tibort az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB), valamint a Magyar Vízilabda Szövetség is a saját halottjának tekinti.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.