Várnai László: Karácsony mindent megígér, mindig ahol jár éppen azt ígéri

Karácsony Gergely 10.000 új önkormányzati bérlakást ígért a fővárosban, de vajon, hogyan működik a bérlakás program Zuglóban? A Hír TV Magyarország élőben című műsorában Várnai László, független polgármester-jelölt, a CivilZugló Egyesület elnöke beszélt a XIV. kerületben fönnálló jelenlegi bérlakáshelyzetről.

2019. 09. 20. 12:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ön néhány nappal ezelőtt fölhívta a figyelmet, hogy milyen katasztrofális állapotban van néhány bérlakás Zuglóban. Hány család él ezekben a penészes, romos, rossz állapotú lakásokban?” – kezdete a beszélgetést Velkovics Vilmos.

„2300 önkormányzati lakásunk, ennek a fele, kétharmada nagyon rossz állapotú. Itt komfort nélküli, tehát folyosó végén, tényleg ilyen dickensi állapotok vannak. Nagyon fontos, hogy ezekre alig-alig lett költve. 100 valahány önkormányzati házunk van, ezek ilyen 19. századi állapotokban és egyetlen egy sem lett felújítva a ciklusban, ezért is tartom roppant álságosnak, hogy szociális bérlakás programról beszélnek. Az önkormányzat döntött arról 2016-ban, hogy évi száz bérlakást építünk, ez lehet, hogy túlzó vagy naiv elképzelés volt, de egyetlen egy sem épült, tervek se készültek. Ez egy kamu dolog volt” – válaszolt a polgármesterjelölt.

„Ez azért érdekes mert 10.000 bérlakást ígért Karácsony Gergely” – reflektált Velkovics Vilmos a Karácsony Gergely kampányfogására.

„Karácsony mindent megígér, mindig ahol jár éppen azt ígéri és én azt gondolom, hogy ez nem jó. A kerületben sokkal több házat lehetett volna rendbe tenni” – mondta Várnai László, független polgármester-jelölt, a CivilZugló Egyesület elnöke.

A teljes beszélgetést IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.