Vasárnap kezdődik a Katolikus Karitász egyhetes szolidaritási akciója

Vasárnap kezdődik a Katolikus Karitász Egymillió csillag a szegényekért elnevezésű, egyhetes szolidaritási akciója. A segélyprogram-sorozat programjait országszerte több mint 300 helyszínen rendezik meg, az országos megnyitó Veszprémben lesz – közölte a segélyszervezet.

Forrás: MTI2019. 11. 29. 23:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az akció idején jótékonysági koncertekre és közösségi gyertyagyújtásokra várják az érdeklődőket, a segíteni szándékozókat. A karitász önkéntesei és az adakozni vágyók főtereken, adventi vásárokban, templomok előtt mécsesekből formálnak szívet vagy a „karitász jelét, a lángoló keresztet”, amely a „nélkülözőkkel való sorsvállalást jelképezi” – olvasható a közleményben.

A gyertyákért felajánlott adományokat a segélyszervezet a hátrányos helyzetűek téli megsegítésére – ételosztásra, élelmiszercsomagokra, kályha és tűzifa adományokra fordítja.

A szolidaritási hét országos megnyitóját vasárnap délután a veszprémi Szentháromság téren tartják. Az ünnepségen köszöntőt mond Udvardy György veszprémi érsek, Écsy Gábor, a Karitász országos igazgatója, Polgárdy Imre (Fidesz-KDNP), a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke, Porga Gyula (Fidesz-KDNP), Veszprém polgármestere és Szijártó László, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója.

A programsorozat december 8-án Pápán zárul.

Az Egymillió csillag a szegényekért Franciaországból indult 1998-ban, Magyarország 2008 óta vesz részt a szolidaritási akcióban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.