Vasvári elbukta a Handó Tünde elleni perét

2019. 03. 21. 8:23
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökének a munkavállaló szempontjából nincs perbeli jogképessége, így nem is perelhető – mondta ki tegnap az ügyben másodfokon eljáró Győri Törvényszék, amely hatályon kívül helyezte az első fokú ítéletet, és megszüntette a Handó Tünde és társai ellen Vasvári Csaba által indított pert.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság bírája 2017-ben azért indított munkaügyi pert az OBH elnöke ellen, mert hiába pályázott több alkalommal is a Fővárosi Ítélőtábla bírói posztjaira, végül nem őt nevezték ki a tisztségre. Határozatában a törvényszék megállapította, hogy a Handó Tündét elmarasztaló első fokú ítélet megalapozatlan volt, így a pert már első fokon meg kellett volna szüntetni. Az OBH az ítélet kapcsán úgy nyilatkozott: „Veritas vincit”, azaz győz az igazság.

Emlékezetes: az első fokon eljáró Budapest Környéki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság tavaly mindössze két tárgyalási nap alatt elmarasztaló ítéletet hozott Handó Tünde ellen. Az ellentétes ítéleteket értékelve Vasvári Csaba jogi képviselője, Bodnár Zoltán a Kisalföldnek azt mondta: a részletes, írásba foglalt végzés ismeretében döntik el, hogy kérnek-e felülvizsgálatot a Kúriától.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.