Véget kell vetni a politikai boszorkányüldözésnek!

A lengyel Jog és Igazságosság (PiS) és a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjai határozottan visszautasítják Sophie in ‘t Veld holland liberális képviselő nyilatkozatát, aki közvetetten elismerte, hogy az európai baloldal az uniós jogalkotást a nemzeti kormányok megbüntetésére használja.

Magyar Nemzet
2021. 03. 26. 9:52
null
EP Plenary session - Rule of Law conditionality in the framework of the MFF 2021-2027 Fotó: Daina LE LARDIC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A lengyel és magyar kormányokkal kapcsolatos aggályok nem jogi, hanem politikai természetűek. Így egy technokrata, jogi válasz nem oldja meg a helyzetet. Politikai válaszra van szükség. Akárhogy is próbálják elkerülni, az Európai Bizottságnak és az Európai Tanácsnak állást kell foglalnia” – fogalmazott In ’t Veld egy közösségimédia-bejegyzésben.

„Nem fogadhatjuk el, hogy a baloldal pártpolitikai okokból nemzeti kormányokat fenyegessen.

A tagállamok belpolitikájába való beavatkozás messze túlmegy a szerződések Európai Parlamentre vonatkozó rendelkezésein, ezzel gyakorlatilag a tagállamok és az uniós intézmények közötti tisztességes együttműködés alapjait ássák alá. Ez a hozzáállás csak növeli a megosztottságot Európában, amely elfogadhatatlan számunkra” – fogalmazott Ryszard Legutko, a PiS delegációvezetője, az ECR-frakció társelnöke.

„In ’t Veld nyilatkozata csak megerősíti, hogy a baloldal valódi célja a jogállamisági feltételrendszernek nevezett mechanizmussal nem az unió pénzügyi érdekeinek védelme, hanem a konzervatív kormányok pénzügyi megbüntetése.

Európa legsúlyosabb egészségügyi és gazdasági válságának kellős közepén a politikai boszorkányüldözés helyett a szolidaritásnak és az egységnek kellene felülkerekednie” – tette hozzá Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.