Végre a lényegről, az alapértékekről zajlik párbeszéd Brüsszelben

Lánczi Tamás politológus jónak tartja, hogy vita alakult ki a képviselők körében az európai életmód védelméért felelős uniós biztosi posztról.

2019. 09. 19. 17:43
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lánczi Tamás politológus jónak tartja, hogy vita alakult ki a képviselők körében az európai életmód védelméért felelős uniós biztosi posztról.

A politológus csütörtökön az M1 aktuális csatornán ezt azzal indokolta, hogy végre a lényegről, az alapértékekről zajlik párbeszéd. Bár a vita egyelőre az elnevezésről szól, a mögött valós tartalmak vannak, később pedig azokat is megbeszélhetik – tette hozzá.

Azt mondta, a liberálisok – ideértve a zöld és a szocialista képviselőket is – a hagyományos európai értékeket utasítják el, amikor azt állítják, hogy nincs szükség erre a biztosi posztra.

A liberálisok azt is tagadják, hogy az európai kultúra és a migráció kérdése szorosan összefügg, pedig ha más kultúrájú emberek milliói áramlanak be Európába, és ők nem asszimilálódnak, hanem megőrzik saját kultúrájukat, az kihívást jelent az európai kultúrára is – érvelt Lánczi Tamás.

Kitért arra is: az európai életmód védelméért felelős biztos feladata, hogy megvédje a kontinenst a migráció káros hatásaitól, a kérdés ugyanis az, hogy Európa iszlám kontinens lesz, vagy meg tudja őrizni a keresztény gyökereit.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.