Végre újra fejlődési pályára állhat a tolnai megyeszékhely

Szekszárdon megpróbálják rohamtempóban pótolni az önkormányzati választás óta elvesztegetett másfél évet.

2021. 03. 17. 7:15
null
Ács Rezső (középen) szerint a város végre fellélegezhet Forrás: Facebook/Ács Rezső
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Reális esély van arra, hogy Szekszárd élete visszatérjen a normális kerékvágásba, és együtt tudunk majd működni Zaják Rita önkormányzati képviselővel – hangsúlyozta a Magyar Nemzet megkeresésére Szekszárd kormánypárti polgármestere. Ács Rezső ezt annak kapcsán jelentette ki, hogy egy hete megírtuk: megszűnt a szivárványosok többsége a szekszárdi közgyűlésben, miután kilépett az Éljen Szekszárd frakcióból Zaják Rita, a Párbeszéd politikusa. Az önkormányzati képviselő döntésére lehetett számítani, mert egy ideje több fontos kérdésben támogatta a város kormánypárti vezetését.

A közelmúltban Ács Rezső tanácsnoknak nevezte ki a most már függetlenként politizáló önkormányzati képviselőt.

Ennek kapcsán Máté Péter, a szekszárdi Fidesz frakcióvezetője lapunknak egy hete úgy fogalmazott, nem mindenben értettek és értenek egyet Zaják Ritával, de a mindig az ellenzék soraiban politizáló önkormányzati képviselőnek gyakran vannak jó meglátásai, javaslatai. Máté Péter egy hete kijelentette: a maguk részéről az ügyek mentén nyitottak a Zaják Ritával való együttműködésre.

Ács Rezső (középen) szerint a város végre fellélegezhet
Fotó: Facebook/Ács Rezső

Ács Rezső lapunknak kiemelte: a függetlenné vált önkormányzati képviselő a vele való egyeztetésen úgy fogalmazott, hogy nem lép be egyik frakcióba sem, hanem a lelkiismerete szerint fog szavazni és a város érdekét fogja nézni. Vagyis ha egyetért a városvezetéssel és a kormánypárti frakcióval, akkor támogatja a javaslataikat, ha nem, akkor leszavazza azokat.

– A pandémia alatt, de utána is, fel szeretnénk gyorsítani a fejlesztéseket, hiszen 2019 ősze óta rengeteg időt elvesztegettünk, azóta szinte nem történhetett semmi. Azt remélem, hogy a mostani helyzetnek köszönhetően orvosi rendelők és az egészségügyi ellátás fejlesztése is el fog indulni.

S amennyiben Zaják Rita támogatja a munkánkat, akkor a fejlődést a világjárvány után sem áll meg – mutatott rá. Ács Rezső felhívta a figyelmet arra, hogy felajánlotta Zaják Ritának, bizonyos ügyeket vigyen ő, így az önkormányzati képviselő felügyeli többek között egy orvosi rendelő teljes beruházását. Ő választja ki a helyszínt, felügyeli a tervezést és a megvalósítást is.

Ács Rezső kitért arra is: azzal, hogy a nyolcfős balliberális frakció létszáma hétre csökkent, elvesztették az irodájukat a városházán. A 2019-es választás után ugyanis az akkor többségben levő ellenzék hozta meg azt a döntést, hogy csak egy legalább nyolcfős képviselőcsoportnak lehet irodája a hivatalban.

– Azzal, hogy Zaják Rita kilépett tőlük, most a saját csapdájukba estek, elvesztették az irodát a városházán.

Megnyugtatom a balliberálisokat, hogy gavallér leszek, és kapnak egy irodát egy másik külső helyszínen, csakúgy, mint a kormánypárti képviselőcsoport – mutatott rá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.