Veréssel fenyegette meg az ECHO TV stábját Márki-Zay támogatója

Veréssel fenyegette meg az ECHO TV operatőrét Márki-Zay Péter egyik szimpatizánsa Hódmezővásárhelyen egy közterületen tartott sajtótájékoztatón. A tájékoztatót a helyi Fidesz azért hívta össze, mert szerintük a város önkormányzata egy szocialista politikus lányának áron alul, jogszerűtlenül adott el egy önkormányzati lakást. A helyszínen végül megjelent Márki-Zay Péter is, aki összevitatkozott a helyi fideszes politikusokkal.

Forrás: ECHO TV2019. 03. 04. 11:57
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz-KDNP vásárhelyi képviselői arról tájékoztatták volna a sajtót, hogy újabb bizonyítékok merültek fel egy, szerintük áron alul eladott önkormányzati lakás ügyében. A héten már több dokumentumot bemutattak arról, hogy egy szocialista képviselő, aki egyben a helyi Lakásügyi Tanácsadó Testület elnöke is, saját lányát segítette egy 54 m²-es belvárosi lakás bérleti jogviszonyához. A Fidesz szerint Márki-Zay Péter is jogsértően járt el, mert közgyűlési felhatalmazás nélkül írta alá az adásvételi szerződést.

Hegedűs Zoltán frakcióvezető beszédét több esetben bekiabálásokkal zavarták meg.

Hegedűs Zoltán végül elmondta, az MSZP-s Nagy Ernő helyi szocialista képviselő, a lánya helyett igazolta le, hogy nincs közüzemi tartozása és így a bérleti jogviszonyát meghosszabbíttatta, majd néhány nap múlva 2018. december 21-én Márki-Zay Péter közgyűlési felhatalmazás nélkül 3,3 millió forinttal olcsóbban el is adta a képviselő lányának a belvárosi lakást.

Nagy Ernő szocialista képviselő a 2017-ben elhunyt volt polgármesterre Almási Istvánra hivatkozott, azt mondta, a lánya vele egyeztetve, méltányossági alapon költözhetett be a lakásba. Azt is mondta, hogy többször úgy hosszabbították meg más bérlők jogviszonyát, hogy nem is ellenőrizték, hogy a bérlőknek van-e közüzemi tartozása.

Márki-Zay Péter azt mondta, ő nem követett el jogsértést azzal, hogy közgyűlési felhatalmazás nélkül adta el a lakást, mert a bérlő 2017-ben, az előző városvezetés idején kapta meg a lakást és az elővásárlási jogot is.

A sajtótájékoztató végén többen a távozó fideszes képviselők után indultak, ekkor fenyegették meg veréssel az ECHO TV operatőrét.

Egy másik Márki-szimpatizáns az ÁVÓ verőlegényeihez hasonlította a televíziós csatorna stábját.

Az esetről készült videó megtekinthető az ECHO TV weboldalára kattintva.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.