Veszélyes, ha túl sokat fotót posztolnak a szülők a gyermekükről

2019. 09. 21. 19:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Veszélyes, ha túl sok fotót posztolnak a szülők a gyermekükről – mondta Pászthy Bea gyermekpszichiáter az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában.

A szakember megjegyezte: nemcsak a mennyiség a lényeg, önmagában a képek megosztása is árthat a gyermeknek. A gyermekek azt érezhetik, hogy „elrabolták gyermekkorukat”, mivel olyan képeket osztottak meg róluk, amelyekhez nem járultak hozzá.

Ráadásul vannak olyanok, akik a fürdőkádban ülő, meztelen gyermekükről is közzéteszik a fotókat. Ezek akár pedofilokhoz is eljuthatnak – emelte ki a szakember. Azt is elmondta, van már úgynevezett digitális gyermekrablás is, amikor a gyermekfotókat ellopják és valamilyen célra, például reklámra felhasználják.

Pászthy Bea azt javasolta, hogy a közösségi média használata helyett a szülők inkább több „offline” időt töltsenek gyermekükkel a valódi világban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.