Vezénylés nélkül sokkal több áldozat lenne Orbán Viktor szerint

A miniszterelnök elmondta azt is, hogy ma hatezerrel több orvos dolgozik, mint amikor Szabó Tímea szövetségese – az MSZP – volt kormányon.

2020. 10. 19. 18:05
SZABÓ Tímea; TORDAI Bence
Budapest, 2020. április 20. Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. április 20-án. Mögötte Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője (j). MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabó Tímea (Párbeszéd) is azonnali kérdést intézett a kormányfőhöz. A képviselő úgy fogalmazott, hogy jó szándékúnak tartja az orvosok béremeléséről szóló kormányzati javaslatot, ám vannak vitás pontok. Ilyennek nevezte a vezénylést, valamint a másodállás tilalmát. Szabó kiemelte: a Magyar Orvosi Kamara (MOK) készített egy kompromisszumos javaslatot, amely szerint egy naptári évben csak 44 napig vezényelhetők át az orvosok, és azokat nem lehet átirányítani máshova, akiknek három évnél fiatalabb vagy fogyatékossággal rendelkező gyermekük van. – Teljesíti-e a MOK javaslatait? – kérdezte a frakcióvezető.

Orbán Viktor úgy válaszolt, hogy ezek mellett további 16-18 részletkérdést kell még szabályozni a törvény kapcsán, amelyek kidolgozás alatt vannak. Hangsúlyozta: a vezényléstől nem tudnak teljesen eltekinteni, mert ennek az lenne az ára, hogy sok százan halnának meg. – Ez elkerülhetetlenül szükséges, de értelmes részletszabályokat fogunk alkotni, a vezénylés és a magánpraxis kapcsán is – emelte ki. A kormányfő elmondta azt is, hogy ma hatezerrel több orvos dolgozik, mint amikor Szabó Tímea szövetségese – az MSZP – volt kormányon. Arra is emlékeztetett, hogy sikeres a védekezés. Számos nyugat-európai országban ugyanis magasabb a halálozások egymillió főre vetített aránya. – Komoly országokat előzünk meg azért, mert jó orvosaink és jó ápolóink vannak – húzta alá Orbán Viktor.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.