Viccpárti munkatárs szervezi a programokat Szombathelyen

Szombathely a példa arra, hogy a balliberálisok csak a jobboldalt akarják távol tartani a kultúrától.

2020. 09. 07. 12:27
© Cseh Gábor
Nemény András polgármester vajon megtűri a politizálást a hivatalban? Fotó: Vas Népe/Cseh Gábor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb bizonyítékot juttattak el lapunkhoz arról, hogy a balliberális vezetésű Szombathely polgármesteri hivatalának munkatársai nyílt politizálást folytatnak. Ezúttal az önkormányzatnál dolgozó programszervezőről derült ki, hogy vállaltan a Magyar Kétfarkú Kutya Párt politikusa, aki ezt a Facebook-profilján fel is tünteti. A kiírás ráadásul éppen az alatt a sor alatt díszeleg, amely szerint a nő a szombathelyi polgármesteri hivatal programszervezője. A politikusként kulturális feladatokat végző munkatárs mellesleg évek óta szoros kapcsolatban áll a Magyar Kétfarkú Kutya Párttal, mert 2018 tavaszán a szervezet színeiben elindult az országgyűlési választáson. Igaz, csak a szavazatok 1,43 százalékát kapta, összesen 748 voksot szerzett.

A nő a legfrissebb bejegyzésében a kormány ellen tüntető Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) diákjai mellett tesz hitet, és Vidnyánszky Attila, az intézményt fenntartó alapítvány kuratóriumi elnöke ellen tiltakozik. Kérdés, mit szólnak a programszervező politikai megnyilvánulásaihoz Nemény András környezetében, hiszen a balliberális polgármester kabinetjében dolgozó Gálffy Áron, aki 2014-ben LMP-s színekben, tavaly pedig a baloldali összefogás jelöltjeként indult a választáson, korábban egy Facebook-bejegyzésében a politika számára egyértelművé tette: el a kezekkel a művészettől és a kultúrától!

Megírtuk a napokban, hogy olykor az obszcenitástól sem visszariadva, számos alkalommal is politikai témájú hozzászólást tett közzé a Facebookon a baloldali liberális vezetésű Szombathely polgármesteri hivatalának több dolgozója. Egyszer az egyik munkatárs Orbán Viktor miniszterelnökről kommentelt útszéli stílusban. A helyzetet súlyosbítja, hogy az időpontok arról árulkodnak: az önkormányzati dolgozók többször hivatali munkaidőben tehették közzé bejegyzéseiket.

Ez már csak azért is súlyosan esik a latban, mert Nemény András polgármester egy, az év elején készült interjúban éppen az erőteljes átpolitizáltsággal indokolta, hogy az előző ciklus utolsó évében, amikor többségben voltak a közgyűlésben, státuszokat vontak meg. A baloldali politikus ráadásul kiemelte: az önkormányzati győzelmük után ők színesíteni és változtatni akartak, s szakembereket próbáltak felvenni. Felmerül a kérdés: a felsorolt példák alapján eszerint csak a jobboldali politikát akarják távol tartani a hivataltól?

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.