Visszaszállítási kvótában részt tudna venni a kormány

Magyar Nemzet
2019. 09. 27. 8:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Számos fontos fejlemény volt az Európai Unióban az új olasz kormány megalakulása óta, mivel Matteo Salvini távozásával az immár baloldali olasz kabinet megnyitotta a határokat a bevándorlók előtt – emlékeztetett Gulyás Gergely (képünkön) a tegnapi Kormányinfón.

Fotó: MTI/Soós Lajos

A Miniszterelnökséget vezető miniszter hangsúlyozta, hogy ahol baloldali kormány lép hivatalba, annak a következménye mindig bevándorláspárti politika, ami meghívót jelent a migránsoknak. Gulyás Gergely szerint százezrek indulhatnak el a kontinens felé ennek hatására, aminek beláthatatlan következményei lennének.

A Miniszterelnökség vezetője szerint a most távozó Európai Bizottság egy utolsó harcot indított a betelepítési kvótáért, de az unió annak ellenére nem hajlandó a határvédelem költségeire áldozni, hogy hazánk csak ezen kiadásaink felének megtérítését kezdeményezte. A miniszter kijelentette: kvóta szerinti elosztás helyett visszaszállítási kvótában tudna részt venni a magyar kormány, ennek jegyében pedig bejelentette, Ahmed H.-t visszaviszik Ciprusra, hogy ott töltse le büntetését.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vezetője csütörtökön megerősítette: a Ciprusi Köztársaságba toloncolják ki a 2015 szeptemberi röszkei tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett terrorcselekmény miatt elítélt Ahmed H.-t. Martossy György megbízott főügyész hozzátette: a férfit Ciprus befogadja, mivel korábban ott élt a családjával.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.