Visszatér a napsütéses, meleg idő július végére

Hétfőn keletebbre még lehetnek záporok, zivatarok, a hét további részében sok lesz a napsütés, sokfelé 30 foknál melegebbre kell számítani – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Forrás: MTI2020. 07. 26. 18:04
null
Budapest, 2018. mjus 26. Egy fut a fvrosi Margit-szigeten 2018. mjus 26-n reggel. MTI Fot: Bruzk Nomi Fotó: Bruzák Noémi Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn a Dunántúlon általában napos idő várható kevés gomolyfelhővel, és ott csak elvétve lehet futó zápor. A Dunától keletre azonban erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és nagyjából a Salgótarján-Szeged vonalban és attól keletre több helyen kialakulhat zápor, zivatar. Erős vagy viharos széllökés csak zivatar idején lehet. A leghidegebb órákban 13-19 fok lehet. Napközben 26-31 fokig melegszik fel a levegő.

Kedden sok napsütés várható, csapadéknak kicsi az esélye. A minimumhőmérséklet 13 és 19, a maximumhőmérséklet 27 és 34 fok között alakul.

Szerdán több órára kisüt a nap. Helyenként fordulhat elő zápor, zivatar, nagyobb eséllyel nyugaton és északkeleten. Sokfelé élénk, néhol erős lesz a légmozgás, zivatar térségében átmenetileg viharossá fokozódhat a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb hőmérséklet 28 és 33 fok között valószínű.

Fotó: MTI

Csütörtökön is többórás napsütés várható. Főleg délen fordulhat elő zápor, zivatar. A Tiszántúlon megélénkül a szél, zivatar idején erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 13-20 fok lesz. Napközben 27-32 fokig melegszik fel a levegő.

Pénteken napos idő várható, főként az északkeleti tájakon előfordulhat egy-egy zápor, zivatar. Nagy területen megélénkül, helyenként megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb hőmérséklet 26 és 31 fok között valószínű.

Szombaton, augusztus elsején napos időre lehet számítani, csapadék nem valószínű. A minimumhőmérséklet 10 és 18, a maximumhőmérséklet 24 és 30 fok között várható.

Vasárnap többórás napsütést követően délutántól északnyugat felől felhők érkezhetnek, ott egy-egy zápor sem kizárt. A szél sokfelé élénk, néhol időnként erős lesz. A leghidegebb órákban 10-18 fok lesz. Napközben 26-31 fokig melegszik fel a levegő – olvasható az előrejelzésben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.