Visszatérne Szombathelyen Gyurcsányék bizalmi embere

Folytatná politikai pályafutását Szombathelyen a hatmilliárd forintos adócsalással vádolt Czeglédy Csaba, aki Gyurcsány Ferenc pártjának EP-listáján is szerepel. Az ügyvéd-politikus megerősítette lapunk információját, és elmondta: helyben közvélemény-kutatást végeznek, s az eredménytől teszi függővé, hogy indul-e az önkormányzati választáson.

Bákonyi Ádám-Bácskai Balázs
2019. 05. 03. 6:18
null
Fotó: Katona_Vanda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden jel szerint előre tekint Czeglédy Csaba (képünkön), akit azzal vádolnak, hogy a vezetésével létrejött bűnszervezet 2011 és 2017 között olyan céghálózatot alakított ki, amely munkaerő-közvetítéssel foglalkozott, és több mint hatmilliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek azzal, hogy a céghálóban részt vevő iskolaszövetkezetek az áfát és az szja-t nem vallották be, vagy ha be is vallották, azt nem fizették meg.

A Magyar Nemzet információi szerint a szombathelyi MSZP-s ügyvéd-politikus – aki saját pártja mellett számos ügyben Gyurcsány Ferenc és családi vállalkozása, az Altus jogi képviseletét is ellátta – mindezek ellenére visszatérését tervezi az őszi önkormányzati választáson. Olyannyira, hogy már most felméréseket végeznek annak megállapítására, hogy a súlyos bűncselekmény gyanúja mennyire tépázta meg Czeglédy elfogadottságát, megítélését.

A politikus a Magyar Nemzet érdeklődésére közölte: egy ezerfős közvélemény-kutatás eredményétől teszi függővé szombathelyi képviselői indulását az őszi önkormányzati választáson.

A Demokratikus Koalíció (DK) április 11-én jelentette be, hogy Czeglédy is helyet kap az uniós listájukon, a párt szerint ugyanis a politikus „egy hős, egy olyan hazafi, aki a börtönt is vállalja ellenzékiségéért és kormányellenes munkájáért”.

Lapunk már ekkor megírta, hogy Gyurcsány „gesztusa” késlelteti a Czeglédy elleni eljárást, mivel amíg jogerőre nem emelkedik az uniós választás eredménye, mentelmi jog védi a büntetőügy vádlottját.

Ez így is történt, a Szegedi Törvényszék múlt héten jelentette be, hogy felfüggesztette a politikus elleni eljárást, miután a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a határozatával igazolta, hogy a vádlott a DK képviselőjelöltje, ezért mentelmi jog illeti meg. A bíróság az NVB elnökénél ugyanakkor kezdeményezte az így keletkezett mentelmi jog felfüggesztését.

A bizottság csak azután tud dönteni a mentelmi jog kérdésében, hogy kézhez kapták a bíróságtól a védettség felfüggesztésére irányuló indítványt, ami szerdáig még nem érkezett meg a testülethez.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.