Visszautasítják a Momentum újpesti polgármester-jelöltjének rágalmait

Az Irigy Hónaljmirigy zenekar sztárja, Kabai László fakadt ki egy Facebook-posztban, mert megelégelte az újpesti Momentum jelöltjének rágalmait, amikkel barátait, a Kakukk vendéglő üzemeltetőit illette. Az erős jelzőket tartalmazó, indulatos írásában Kabai leszögezi, hogy nem politikai állásfoglalás ez részéről, hanem konkrétan a rágalmazónak szól, aki barátait használja fel a polgármester elleni lejárató kampányában.

Békés Bence
2019. 07. 17. 16:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Momentum helyi elnöke, aki egyben az ellenzéki összefogás polgármester-jelöltje is, közzétett egy videót, amelyben az újpesti Kakukk vendéglő és a jelenlegi polgármester közötti összefonódásra tesz utalásokat. Állításait azzal próbálja megalapozni, hogy a polgármester rendszeresen jár a vendéglőbe és az önkormányzat is szokott megrendelni szolgáltatást tőlük. Szerinte ezért túl olcsón vehették meg az ingatlant.

A Kakukk vendéglő tételesen cáfolta a Momentum politikusának állításait, részletesen leírták a helyiség bérlésének, majd megvásárlásának körülményeit. Wintermantel Zsolt polgármester szintén tisztázó írást közölt, amelyben nem csak a vendéglő és a városvezetés törvényes és korrekt viszonyát mutatja be, de felsorol még több tucat helyi vállalkozást, amelyeket szintén nagyon szeret és rendszeresen látogat. Nagyon szomorú és veszélyes dolognak tartja, hogy személye miatt lejárató kampány célpontjaivá válhatnak újpesti vállalkozások.

A vendéglő Facebook-oldalán közzétett nyilatkozata alatt sokan jelzik, hogy elutasítják az ilyen jellegű politikai kampányokat és támogatásukról biztosítják őket. A cég jogi úton kívánja rendezni az ügyet, mert álláspontjuk szerint ez a videó kimeríti a rágalmazás és becsületsértés büntetőjogi megalapozottságát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.