Vizitdíj 2.0?

Ott folytatnák, ahol abbahagyták.

Juhász Attila
2019. 06. 26. 12:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emlékeznek még mit mondott Gyurcsány Ferenc 2006-ban Orbán Viktornak a választás előtti kormányfő-jelölti vita során?

„Elnök úr! Azt az igaztalan kampányt, hogy itt valaki receptfelírási díjat akarna bevezetni, nagyon kérem, vonja vissza!”

A történet folytatása mindenki számára ismert.

A voksolást követően a második Gyurcsány-kormány gyakorlatilag azonnal bevezette a vizitdíjat és a kórházi napi díjat, melyet a köznyelv csak Gyurcsány-adóként emlegetett.

A Gyurcsány-Dobrev párt főpolgármester-jelöltje pedig most levette a polcról, leporolta és programpontjai közé emelte ezt a rég lerágott csontot. Mert mit is írt a jobboldali kötődéssel nem vádolható Hírklikk oldal?

„Kálmán Olga fővárosi egészségügyi programját úgy valósítanák meg, hogy bevezetnének egy kifejezetten csak Budapestet és a budapestieket érintő vizitdíj-rendszert.”

A nem éppen szociális érzékenységéről híres balos közgazdász, a Gyurcsány által létrehozott, mára hírhedtté vált Államreform Bizottság Egészségügyi-szakmai Munkacsoportjának egykori vezetője, Mihályi Péter kotyogta el a tervet, ezekkel a szavakkal: „A program megoldása valóban nem igényel olyan nagy anyagi ráfordításokat, a szükséges plusz pénzt pedig elő lehet teremteni, egy részét állami forrásokból, egy részét pedig magánerőből, mondjuk, tartozhat hozzá például egy budapesti vizitdíj”.

Ebből egy dolog válik mindenki számára nyilvánvalóvá: ha ez az oldal ismét hatalomhoz jutna, pontosan ott folytatnák, ahol 2010-ben a józan választók jóvoltából abba kellett hagyniuk.

Szerencsére van egy bökkenő.

A vizitdíjat és a kórházi napidíjat, ötletgazdáikkal együtt, a magyar emberek 2008-ban egy elsöprő népszavazással küldték a történelem szemétdombjára.

És ezt azóta többször meg is ismételték.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.