Vizsgálja a rendőrség az SZTE irodabérlését

Elrendelte a nyomozást a Csongrád Megyei Főügyészség a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és a Római Körút Irodaház Kft. között korábban létrejött bérleti szerződés ügyében.

2019. 02. 06. 10:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elrendelte a nyomozást a Csongrád Megyei Főügyészség a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és a Római Körút Irodaház Kft. között korábban létrejött bérleti szerződés ügyében – tájékoztatta lapunkat a közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István. Az ügyben október közepén maga Tényi tett feljelentést, amit bűncselekmény hiányára hivatkozva tavaly október 17-én a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség elutasított.

A Csongrád Megyei Főügyészség azonban hivatalból eljárva felülvizsgálta a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség Tényi István feljelentését elutasító határozatát, majd hatályon kívül helyezte azt. Egyben a nyomozás elrendelésére utasította a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészséget. Tényi István lapunknak elmondta, hogy a helyi nyomozó hatóság elfogultság miatt a kizárását kérte az eljárásból, ezért a vizsgálatot a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja le. – A nyomozó hatóság a közelmúltban tanúként meg is hallgatott – tette hozzá.

Az ügy hátteréről azt kell tudni, hogy az SZTE papíron tavaly szeptember 4. óta a Szeviép-ügy egyik vádlottja fiá­nak, Baranyi Dánielnek a cégétől, a Római Körút Irodaház Kft.-től bérel milliós értékben irodákat, olyanokat, amelyek korábban a Szeviép-csoport tulajdonában voltak. Mint ismert, a férfi apját, Baranyi Sándort a Szeviép-­ügyben hat év börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte első fokon, nem jogerősen a Szegedi Járásbíróság, akit csődbűntettben mondtak ki bűnösnek. Ami az SZTE és a Római Körút Irodaház Kft. között létrejött szerződést illeti, az egyetem két szintet és kilenc parkolót bérel a cégtől.

A megállapodást három évre kötötték, euróban meghatározott négyzetméteráron. Érdekes körülmény, hogy miközben a szerződést szeptember 4-i dátummal kötötték meg, az egyik szintet június, a másikat pedig augusztus óta használja az SZTE. Ezek miatt felmerülhet a gyanú, hogy az SZTE pályáztatás nélkül, a lehetséges ingatlanok közül nem a legolcsóbbat kiválasztva, visszamenőlegesen és vélhetően szabálytalanul kötött bérleti szerződést az ingatlanra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.